Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 108

Wątek: Nikon - masowa przesiadka z Canona?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

tibby a czego ty uzywasz teraz ?

jakos nie widzialem po fotach zeby d700 mial ladniejsze foto , moze zakres tonalny tak , tego tez ostatecznie specjalnie nie widze , w ogole nie widze specjalnie sensu na sile przesiadac sie na "teoretycznie" lepszy sprzet bo inni tym foca , wiesz troche dziwne podejscie... no chyba ze przez sam fakt iz inni maja to i to , to jest to cos lepsze od canona

szczerze w to watpie
    no comment...

Dopiero zaczyna Awatar Rrrr

Domyślnie

Takie pieprzenie, jak nie umiesz robić zdjęć to nawet D3 i zajefajny obiektyw nie pomoże.
    Strona domowa: http://tomaszkotarski.pl
    Tanie strony www na zamówienie.
    Druk wielkoformatowy w świetnej jakości.

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Moje obserwacje z ostatnich wakacji, wycieczek do parku itp wskazują rzeczywiście na nieco większą popularność aparatów-lustrzanek Nikon, również w segmencie amatorskim.Pewnie to taka moda, która ulegnie zmianie za jakis czas. A poza tym trudno przecież odmówić Nikonowi produkowania dobrego sprzętu. Ja w każdym bądź razie zupełnie się tym nie przejmuję i jestem zadowolony z tego co mam.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Domyślnie

Zmieniaj czym prędzej ! Za chwile okaże się ze wszyscy poszli do N a sprzęt C nagle przestanie działać ! Twój aparat ulegnie samodestrukcji a szkła w obiektywach zasłoni mgła.
    W N już teraz Twoje zdjęcia będą lepsze.
    50D + 17-40/4 L + 70-200/4 L + 85/1.8 + 100/2.8 macro

forest łapie chwile ulotne

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez forestowy Zobacz posta
    Zmieniaj czym prędzej ! Za chwile okaże się ze wszyscy poszli do N a sprzęt C nagle przestanie działać ! Twój aparat ulegnie samodestrukcji a szkła w obiektywach zasłoni mgła.
    dobre
    raczej widze większy wysyp sony...w witrynach sklepów, w parkach, wszędzie już są
    a w temacie: koledzy mają racje zapisz sie na forum nikona to sie dowiesz ile ludzi narzeka na puszki i szkła i jak sie zastanawia czy aby nie zmienic system...
    wybierz aparat który spełnia twoje oczekiwania a nie ten który mają wszyscy...
    nx100

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

ja przeszedłem z nikona
    canon to dużo lepszy i tańszy system,

rzeczywiście 580 II to nieporozumienie jeszcze za taką cenę..

Początki nałogu

Domyślnie

Jakbym mial duzo pieniedzy to na pewno przesiadlbym sie na Nikona. Dla takich szkiel jak 14-24, 24-70 2.8 (mowcie co chcecie, ale bije wersje Canonowska na leb!) i 70-200 2.8 VR.

Ale, ze mam mniej pieniedzy i to moje amatorskie hobby... dlatego wybralem szkla, na jakie bedzie mnie stac i pod tym katem kompletowalem przez rok moj zestaw. Dlatego mam 70-200 f4 (ktorego brakuje u Nikona) oraz 28 1.8 .

Ja raczej zauwazam na kazdym rogu uzytkownikow Sony. Fakt, ze to osoby, ktore amatorsko fotografuja, ale jest juz to plaga .

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

a czytałeś jak często ten superowy 24-70 się psuje że zrobili go jak zabawkę w środku, że gumka się rozciąga..

z tym biciem bym nie przesadzał.. bo mogę powiedzieć to samo odwrotni i napewno bije na łeb ceną..

Coś już napisał Awatar Manaj
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ja tam sie ciesze, ze wiecej ludzi przechodzi na Nikona, wiecej taniego uzywanego sprzetu Canona na allegro

jesli chodzi o lampę to 580EX II to chyba najlepsza lampa ze wszystkich systemow,

w sobote tez przedemna na slubie fotograf uzywal Nikona z 24-70 2.8 a po mnie tez Nikon ale z jakims gorszym szklem, ogolnie jak widze kogos z Nikonem to najczesniej z zapietym 24-70 2.8
    Tutja się nie zgodzę. Miałem przyjemność pracować na nikonie (mój pierwszy d70) + sb900 - zdecydowanie lepiej radzi sobie sb900 niż 580 ex 2. Esbek jest bardziej przewidywalny bardziej intuicyjny i korzystniejszy dla nowego użytkownika. Gdyby canon produkował takie lampki mhmmm...

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    dobre
    raczej widze większy wysyp sony...w witrynach sklepów, w parkach, wszędzie już są
    Nie wiem jak Sonowe wynalazki typu FF, ale ostatnio tak z ciekawości wziąłem do reki A380, fajny ten odchylany wyświetlacz i.... to by było na tyle, MASAKRA, wizjer... szkoda mówić, obudowa jakość plastików, obsługa i jakość działania przycisków i kółka.. szkoda słów.

Więc jak ja widzę wysyp Sony na witrynach lub w parkach... to litościwie się tylko uśmiecham. Może zmień system na Sony ;-) takie tanie puszki...(teraz już wiem dlaczego)

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów