Pokaż wyniki od 101 do 108 z 108

Wątek: Nikon - masowa przesiadka z Canona?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Plusy CANONA:
    + LEPSZA współpraca z lampą. Szczególnie na drugiej kurtynie migawki. Brak żółtego zafarbu, lepiej "trafione" światło z TTL, mega duża ostrość. W Nikonie po prostu nie da się uzyskać pewnych efektów od razu z puszki... Np:
    wszystko zalezy od workflow. ja na dwoch puszkach nie widze roznicy w "zafarbach"

Co do Pomiaru to kompletna bzdura. jest dokladnie na odwrot. Nikon tak z lampa jak i bez jest lepszy i to duuuuuuuuuzo.

Minusy Canona:

- Zmiana punktu AF. Joystick w Nikonie jest lepiej umiejscowiony niż joystick Canona i wygodniejszy niż pokrętło.
    ja ma dokladnie odwrotne wrazenie. ale to kwestia wprawy.
    podejrzewam ze masz defaultowo wybieranie w Canonie ktore jest wolniejsze . wystarczy wybrac joj-direct i nikon jest juz gorszy...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    moze, a moze nie. 5D to zdaje sie target kotletowy/slubny. tam nie musi byc AF jak w 7D
    czemu takie bzury piszecie ???? ja jako przedstawidciel " kotletowy/slubny" mowie z calym zdecydowaniem ZE DOBRY AF JEST PODSTAWA W PRACY !!!!!! dlatego czekam na 1ds4... bo ds3 ma za duzo pozostalych wad w tych pieniadzach...
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 29-09-2009 o 15:26 Powód: Automerged Doublepost
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uprawnienia umieszczania postów