Cytat Zamieszczone przez michaljedynak Zobacz posta
Tia, na FF plulbym sobie w brode, ze mam z rurka 300mm kat dla rurki 300mm.
A co za problem przyciac potem kadr na kompie do APS-C, APS-H, jesli inyznierowi Canona nie daliby funkcji CROP w software puszki FF?
masz jakis straszny problem egzystencjalny kup sobie puszke FF i wykadrowuj z niej srodek do wielkosci cropa. przeciez ja nie zabraniam.

ale wiele osob zapewne cieszy, ze takie 7D w obecnym ksztalcie kosztuje 6K orzelkow, a nie 20K.

Nowy AF to jedyna rzecz, ktora zwrocila moja uwage, choc i tak jestem tak ograniczony, ze uzywam tylko centralnego (nawet w CROPIE, nie chce, by aparat decydowal za mnie o miejscach, ktore maja byc ostre).
mnie 7D totalnie ziebi, bo jest zupelnie nie dopasowane do moich potrzeb. ale sporo osob na cos takiego czekalo, przez dlugie miesiace marudzac na brak D300 w ofercie Canona. no to jest. niedrogie, z niezla matryca i wypasionym AF-em. ciesze sie za te osoby, ze beda mialy idealne narzedzie do swoich potrzeb. ja juz od pol roku swoje mam i tez niejedna osoba cieszyla sie ze mna

Nie mniej kto chce, niech placi Beda miec wiecej kasy na rozwoj nowego FF, z czego tylko sie cieszyc. Moze poprawia 5D i wsadza don nowy AF, o ile sie sprawdzi?
moze, a moze nie. 5D to zdaje sie target landszaftowy i kotletowy/slubny. tam nie musi byc AF jak w 7D