Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Modelki bez Photoshopa

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Pewnie graficy w USA zaczeli się cenić a gazety cienko przędą
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

i tak powinno być ile razy słyszy się o nastolatkach które się odchudzają i niewiadomo co robią z cera zeby wyglądac jak z gazety ;/

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Moim zdaniem to chwyt marketingowy, tak jak wywiad z Miclesem w lustrzance. Nie ma szans by PS zniknal z fotografi tym bardziej reklamowej.
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Domyślnie

Oczywiście, nie ma opcji żeby PS zniknął z fotografii, co najwyżej jego efekty będą mniej zauważalne, czytaj bardziej kontrolowane.
    .

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W dążeniu do perfekcyjnej urody wielu wydawców zatraciło umiar w upiększaniu modelek. Myślę, że trend na "naturalną" urodę ma wymiar finansowy i wielu konsumentów/konsumentek prasy kolorowej oczekuje by zdjęcia modelek były bliższe temu co nas otacza na codzień. Wątpię by wydawnictwa zrezygnowały z usług grafików. Oni napewno sobie poradzą nie-retuszując umiejętnie ;-)
    C-F-K - forever

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

kiedyś widziałem stronkę gdzie była cała masa przykładów retuszu w PS, gdzie kobieta była wyszopowana a po najechaniu myszką widać było oryginał, i tam były niby takie typowe foty z gazet, ale pamiętam że zrobiło na mnie duże wrażenie gdy kobiecie wyszopowali pachę... :] gdyby ktoś kojarzył o co mi chodzi i podrzucił linka to będę wdzięczny.
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Voilà!

Przeraża natomiast jakość materiału wejściowego. Widać wydawnictwom bardziej opłaca(ło) się oszczędzać na fotografach niż szopistach.

Cytat Zamieszczone przez tomygun Zobacz posta
    kiedyś widziałem stronkę gdzie była cała masa przykładów retuszu w PS, gdzie kobieta była wyszopowana a po najechaniu myszką widać było oryginał, i tam były niby takie typowe foty z gazet, ale pamiętam że zrobiło na mnie duże wrażenie gdy kobiecie wyszopowali pachę... :] gdyby ktoś kojarzył o co mi chodzi i podrzucił linka to będę wdzięczny.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

dokładnie o to mi chodziło... wielkie dzięki
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    Voilà!

Przeraża natomiast jakość materiału wejściowego. Widać wydawnictwom bardziej opłaca(ło) się oszczędzać na fotografach niż szopistach.
    Nie zdziwilbym sie jakby retoucher na tym demo pogarszal material wejsciowy dla wyeksponowania jego pracy Np. saturacja na wielu zdjeciach jest wg mnie celowo nieco obnizona.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów