"...instynkt podpowiada mi, abym nie fascynował się samą techniką i nie pożądał kolejnych nowości, abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa. W przeciwnym razie dołączę do grona frustratów i stracę to, co najcenniejsze: przyjemność fotografowania, radość, którą daje tworzenie obrazów." - Andrzej A. Mroczek
mi sie kadry podobają, ale obróbka hdr'owa juz nie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
widze ze na poprzedniej stronie ktos o tym samym pisal.
nie wiem co w Twojej obróbce (kontrasty?) jest takiego ale niektore fragmenty iscie hdr'owe są![]()
Ostatnio edytowane przez Loome ; 19-07-2010 o 15:06 Powód: Automerged Doublepost
No, dziwnie to wygląda, spłaszczona globalna rozpiętość tonalna zdjęcia, ale podbite lokalne kontrasty. Za mocno.
To ja jeszcze co do zdjęć w pierwszym poście. Jedynka bardzo fajna, jak dla mnie za duży kontrast lokalny, tak HDRowo to wygląda. Próbowałbym wywalić słupy, trochę mi druty przeszkadzają (ale tylko ciut). Dwójka ok, ale widziałbym tam jeszcze szerzej.
Te z drugiej wrzutki jakoś mi nie leżą.
5D3, 6D, 50D, S14/2,8, 17-40/4L, 24/1.4IIL, S50/1.4EX, 85/1.8, 100L macro, 135/2L, 70-200/2.8L, 100-400L