"...instynkt podpowiada mi, abym nie fascynował się samą techniką i nie pożądał kolejnych nowości, abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa. W przeciwnym razie dołączę do grona frustratów i stracę to, co najcenniejsze: przyjemność fotografowania, radość, którą daje tworzenie obrazów." - Andrzej A. Mroczek
oj, oj...nieźle... fajne miejsca, fajne zdjęcia, fajne B/W ( w kolorze nie były by tak "surowe" no i klimat byłby nie ten)...wychodzi na to, że Tarnów fajne miast jest do fotografowania...szczególnie dla kogoś komu chce się raniutko wstać))
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
ta fotografia, to nie moja działka ale mnie się podobają:smile:
Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2
Dzięki za komentarze. Racja Adso, w kolorze zdjęcia były takie szaro-bure (przez mgłę), aczkolwiek już zanim wyszedłem rano z domu, wiedziałem że celem są zdjęcia b/w![]()
"...instynkt podpowiada mi, abym nie fascynował się samą techniką i nie pożądał kolejnych nowości, abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa. W przeciwnym razie dołączę do grona frustratów i stracę to, co najcenniejsze: przyjemność fotografowania, radość, którą daje tworzenie obrazów." - Andrzej A. Mroczek
Z całej bardzo dobrej serii nie podchodzi mi czwóreczka. Ale tylko dlatego że nia pasuje do klimatu ppozostałych. Pogratulować tylko dobrego warsztatu w B&W oraz zacięcia do rannego wstawania.
Fajne kadry, fajna obróbka. A Tarnów rzeczywiście jest bardzo dobrym miastem do fotografowania. Miło je wspominam jeszcze z "analogowych" czasów :-)
5d2 + 6D + 24-70 2.8 + 70-200 2.8 IS II + 24 1.4 + 50 1.4
flickr
Fajne, podoba mi sie to i kadry i obrobka, 4 najmniej, 1 i 2 najbardziej
A mnie tu pachnie HDRem, i same zdjęcia średnio mi podchodzą (nie mój klimat)
Pozdrawiam
>>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<
Ciekawa technika, koncepcja. Najbardziej przekonująco wpłynęła na mnie jedyneczka. Trójeczkę ciąłbym kadrem przez bramę - bez muru.