Jezeli robiles to na Zytniej, to oddawaj im aparat do sprawdzenia. Oni daja przeciez gwarancje na wykonana naprawe (mimo tego, ze byla za friko).
Jezeli robiles to na Zytniej, to oddawaj im aparat do sprawdzenia. Oni daja przeciez gwarancje na wykonana naprawe (mimo tego, ze byla za friko).
slawek_j widzisz naprawiałem w Krakowie na Czapskich więc i tam trafił ponownie czekam teraz na naprawiony/od 12.07.2007 działał/ a poprawa styków kosztowała 150zł
Cóż chłopcy na Czapskich w Krakowie się poddali i oddali mi kasę stwierdzając "Musi pan wysłać na Żytnią do Warszawy nic nie możemy zrobić padła matryca...."oddali kasę za naprawę i :-((( muszę wysłać do serwisu
Jak miłą wiadomość usłyszałem dzwoniąc do serwisu Canona na Żytniej kiedy pani powiedziała że matryca padła i wymienią za free tylko trzeba czekać ok. cztery tygodnie .....ale cóż czym są cztyery tygodnie w porównaniu z usługą za free
za to inny koleś zapłaciłby nawet i gruba kase aby mógł już cykać jescze tego samego dniadla mnie miesiąc bez aparatu to wieczność , i już po dwóch dniach byłbym na głodzie jak narkoman , patrząc przekrwionymi oczami na aparaty innych
![]()
![]()
to koniecznie musisz sprawić sobie zastępczy aparacik teraz tyle promocji
ja mam jeszcze A710 IS a osoba której aparat spędzi miesiąc w serwisie może go zawsze pożyczyć ode mnie
będę pamiętał
być może oddam mojego skarba a610 na czyszczenie . Ale jak bym był na głodzie to nawet brałbym yakumo
![]()
Wybaczcie że odgrzebałem stary temat, ale u mnie zupełnie niedawno pojawił się też dziwny problem z moim PowerShotem A75. Robiłem najnormalniej w świecie zdjęcia, zgrałem je sobie na komputer, wyłączyłem aparat, włączam go za jakiś czas a tu na ekranie widać tylko czerń, myślałem że to może coś nie tak z wyświetlaczem, ale po zrobieniu paru zdjęć i zgraniu ich okazało się że zdjęcia też wychodzą czarne, dokładnie to jest to idealna czerń.
Myślicie że to coś z matrycą? Gwarancja raczej mi się już dawno skończyła i pewnie nie ma szansy na naprawę za free? Co mi poradzicie?
Rzeczywiscie wyglada to na uszkodzenie matrycy. Nie przejmuj sie tym, ze gwarancja juz Ci sie skonczyla. Zanies/wyslij aparat na Żytnią do bezplatnej ekspertyzy. Gdy bedzie uszkodzona matryca, to praktycznie na 100% zrobia Ci to za darmo.
Nic się nie stało, właśnie od tego są stare tematy.
a) sprawdź czy nie ma niczego na obiektywie(np klapka)
b) sprawdź czy nie przestawiłeś na tryb "M" i zdjęcia są za mało naświetlone
c) powiedz nam, czy jak naciskasz przycisk Menu to czy jest coś na LCD.