Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: zdjęcia do albumu przed ślubem

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie Zdjęcia do albumu przed ślubem - W-wa

Witam,

Mam okazję popstrykać przyszłą parę młodą przed ślubem.
    Celem spotkania mają być zdjęcia do małego albumiku dla rodziców pary młodej. mają to być zdjęcia po cywilnemu bez sukien i garnika itd. takie pokazujące przyszłą parę młodą na codzień.

Macie może pomysły gdzie można odbyć w wawce taka sesje?
    Chętnie wysłucham sugestii i pomysłów kolegów i koleżanek :-)

Co do samej sesji to mam ten komfort ze ma to byc jako zabawa z której coś może wyjdzie ;-)a nie zobowiązanie być albo nei być :-) w razie czego prezent alternatywny jest a ja mam okazje nauczyc sie czegoś nowego.

Co do sprzętu to dojdzie jeszcze C 50 1.4 dla ciemniejszych miejsc do szprzętu z opisu. Cóż nie jest to wymażony sprzęt ale jakoś trzeba bedzie dać razde

pozdrawiam

p.s. dodam tylko iż chodzi o to by było w Wawie
    Ostatnio edytowane przez mgtan ; 06-09-2009 o 20:38
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Obawiam sie ze to 50 1.4 to będzie jedyne szkło którego bedziesz uzywać na tej sesji.. nie wiem ale jakos nie wyobrazam sobie w tej roli 24-105... 50 jest do tego typu zdjęć bardzo dobra no chyba ze bedziesz chciał coś szerzej ale 24 na cropie to za szeroko nie jest. Miejsc nie znam ale przy wygłupach zawsze cos fajnego wyjdzie Powodzenia!

Domyślnie

24-105 na dworzu czemu by miało nie dać rady. Spokojnie daje rade. Gorzej jes we wnętzach, ale sie nauczyłem jego obsługi juz i gdzie moge użyć IS-a.
    Tak czy siak moge wziąść 50 lub 85.

Kwestia to gdzie robić. Nie mam za bardzo pomysłu. Wiem ze jak luz będzie to będą dobre efkety Kwestia miejscówki w Wawie.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

jak ma byc luz to miejsca przede wszystkim im znane, może miejsce w którym się poznali? Coś związane z ich hobby, pracą itd. Skoro to maja być oni przed ślubem w "naturalnym środowisku" czyli w miejscach w których chętnie i normalnie przebywają.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

właśnie też o tym myslałem. Dokładnie tak jak piszesz. Ale oni chca odciąć sie od tego i zrobi coś innego :-) i tu cały szkopuł. Ja chciałem opowiedziec króciutką historie ale oni chcą co innego ale pomysłów brak

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Jeśli są to ludzie młodzi to przejdź się po miejscach z grafitti na scianie, z dość żywymy kolorami w tle, staraj się wprowadzać dużo dynamiki w zdjęcia - wkońcu to sesja narzeczeńska. Popytaj gdzie pracują, może narzeczony jest pilotem i możecie pójść na lotnisko itd itd.
    Regulamin pkt 8

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

- mur na wyścigach
    - Wilanów
    - Łazienki Królewskie
    - Most Gdański

Coś już napisał
    Miasto
    ursn

Domyślnie

- ogrod klasztoru Dominikanow na Sluzewie
    - Pola Wilanowskie
    - wal wislany i bliska okolica na poludnie od mostu siekierkowskiego
    w tym: * pola np. ze slonecznikami
    * gora odpadow paleniskowych ec warszawskich
    * na Wisle sa takie jakby pomosty - betonowe budowle - wchdzace 50-100 m w rzeke
    - port czerniakowski i ogolnie caly lewy brzeg Wisly az do polnocnego kolektora sciekowego
    - w temacie rezeki jest jeszcze prom ze Starego Miasta na Tarchomin, chyba 2zl od osoby, przewoznik byl sympatyczny, jak bedziecie sami na promie mozna poszalec ...

Uprawnienia umieszczania postów