Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Automatyczna obrobka zdjec

Coś już napisał Awatar blizzard
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Automatyczna obrobka zdjec

Witam wszystkich
    Czy ktos moze zna jakis program, ktory by automatycznie obrabial wiele plikow (wykorzystujac np unsharp mask, czy zmniejszal by wymiary zdjecia)?
    Chodzi mi o to, zebym nie musial siedziec przy kompie gdy chce wszystkie zdjecia np. obrobic unsharp mask z takimi samymi parametrami, a tylko powiedziec programowi, ktore pliki ma obrobic,a on sam obrobi je po kolei.
    Canon 50D|Tamron AF 17-50mm 1:2.8|EFS 17-85mm 1:4-5,6 IS|Canon EF 85mm 1:1,8|Canon A-1|Vivitar 28-210mm 1:3,5-5,6 Macro 1:4x

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

jasne. bash+convert. prosty skrypcik wszystko zalatwi

ewentualnie dla ludzi skrzywdzonych systemem operacyjnym: irfanviewer, photoshop...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tomku. Widze ze identycznie podchodzisz do jedynie słusznego systemu jak ja. Pozdrawiam kolege hodowcę pingwinów.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

n3on
    Guest

Domyślnie

Jedynie sluszny system panowie powiadaja?? prosze w takim razie o informacje na temat zamiennika takiego np. Macromedia Flash MX - chcialbym by ktos mi w koncu udowodnil, ze zdanie ktore znalazlem na forum uzytkownikow unixa/linuxa - tu cytuje: "...pod unixem wiele rzeczy jest trudniej zrobic, a niektore sa jeszcze niemozliwe..." nie jest prawdziwe i moge z czystym sumieniem zmienic OS, co powiem szczerze chetnie bym zrobil, gdyby nie tego typu braki.

Odnosnie pytania - rowniez ACDSee i programy ktore wlasnie do tego celu sa stworzone - lista takowych naprzyklad tutaj

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A jak Ci powiem ze Photoshop 7 śmiga az miło to co? Flasha odpalać nie próbowałem bo nie potrzebuję, natomiast całąmasę programów windowsowych odpalisz pod linuxem.

PS Jest tez wiele rzeczy które pod linuxem śmigają a pod windą nawet nie ma co myśleć.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

n3on
    Guest

Domyślnie

Wiem ze PS smiga - na emulatorze windowsa... Flash jest tam niestabilny niestety. Co do tego co dziala pod lin a nie dziala pod win - nie wiem bo nie mialem linuxa wczesniej. Miesiac temu probowalem - przez jakis czas kolekcjonowalem programy i jednak windows jest lepszy dla mnie - ale zeby nie bylo pomowien z niczyjej strony - DO TEGO DO CZEGO JA WYKORZYSTUJE KOMPUTER. Bo z tym tak jak z aparatem - trzeba ustalic do czego jest Ci potrzebny a potem kupic - nie odwrotnie.

Ale chyba EOT bo nie na temat piszemy

Miasto
    Lublin

Domyślnie

To ja powroce do tematu. Czy moze chodzilo Wam o Actions w Photoshopie? Bo nie mam na mysli automatycznego wykonywania kilku operacji na jednym pliku, lecz moze byc wlasciwie jedna operacja (dokladnie unsharp), ktora jest wykonywana na wielu plikach. Bo juz mnie szlag trafia siedzac godzinami nad obrobka zeskanowanych zdjec (ostatnio obrobilem w cigu jednego dnia 3 x 36zdjec ;-(, a co najgorsze to wszystkie byly obrabiane z tymi samymi ustawieniami). Jesli mi sie nie uda zautomatyzowac tego to bedziecie swiadkami mojego pograzenia sie w obledzie :-D
    Canon 50D|Tamron AF 17-50mm 1:2.8|EFS 17-85mm 1:4-5,6 IS|Canon EF 85mm 1:1,8|Canon A-1|Vivitar 28-210mm 1:3,5-5,6 Macro 1:4x

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

No i wlasnie jak uzyjesz akcje polaczone z przetwarzaniem wsadowym w PS to masz to czego szukasz

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG
    No i wlasnie jak uzyjesz akcje polaczone z przetwarzaniem wsadowym w PS to masz to czego szukasz
    Dzieki CYNIG, wpisalem w google "przetwarzanie wsadowe" i znalazlem to:

http://myart.pl/article.php?m=2&a=view&id=29

podaje ten link jakby ktos potrzebowal :-)
    Ostatnio edytowane przez blizzard ; 05-09-2005 o 18:08

Uprawnienia umieszczania postów