Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 82

Wątek: [wojtek] Moja fotografia ślubna

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

34. do egzorcysty
    35. spoko majonez,ale jakby to był młody, to zdjęcie miodzio
    36. przydałoby się trochę więcej czerni,bo ujęcie super
    37. to obciach...dla młodych
    na pozostałych ,jak dla mnie za bardzo pojechany kontrast

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Ciekawe podejście, nie do końca trafia w mój gust (głównie momentami zbyt inwazyjna obróbka/szum/kolorystyka/kontrasty/cienie) ale przecież nie wszystko każdemu musi się podobać. Obejżałem od pierwszej strony i ogólnie im dalej tym ciekawiej
    Wnikliwy obserwator z Ciebie a to bardzo dobra umiejętność.
    Pozdrawiam, Ernest
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Domyślnie

Udało mi się założyć wreszcie mojego bloga traktującego o fotografii ślubnej. Zapraszam zatem do zapoznania się z moją pierwszą całościówką:

http://blog.wojciechmarzec.com/?p=147

Poniżej wrzucam z niej kilka fotek. Dajcie znać jak się wam widzą.

P.S. Sorki za ponowne numerowanie od 1, ale tamtych fot i tak już nikt nie ogląda

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    co do zdjęcia z dziadkiem kombatantem... za dużo "śmieci" jest na tym zdjęciu, które skutecznie odwracają uwagę od kontrastu jaki chciałeś pokazać... jakaś kobieta, prowadzi dziadka, jakaś inna kobieta stoi za "rycerzami", ktoś się szwenda w tle, kadr niby centralny a jednak nie...to już lepszy byłby dziadek z Panią bez rycerzy...
    sorry, ale pleciesz Pan. To jest REPORTAŻ - czy miał usuwać kobietę za rycerzami, koleś czeka na wejście młodych i obserwuje,to zdjęcie akurat mi sie bardzo podoba

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Adso ma rację. Od fotoreportera, od jego spojrzenia i oceny sytuacji zależy efekt zdjęcia. Jak widać na załączonym obrazku fotograf miał mnóstwo czasu aby wyczekać odpowiedni moment na zrobienie zdjęcia. Ale nie zrobił tego. Nawet można by chwilę zaczekać aby bałagan za plecami przeszedł bo sądząc po dziarskim kroku zajęło by mu to tylko chwilę. Można by dywagować dalej ale zdjęcie i tak jest marnie naświetlone więc szkoda czasu. Dla mnie kadr jest obrzydliwie centralny ponieważ nie określa kierunku akcji na zdjęciu. Nie mniej zdjęcie z ostatniego seta nr 10 podoba mi się ponieważ pomimo złamania zasad zdjęć ślubnych ma swój urok.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Adso ma rację. Od fotoreportera, od jego spojrzenia i oceny sytuacji zależy efekt zdjęcia. Jak widać na załączonym obrazku fotograf miał mnóstwo czasu aby wyczekać odpowiedni moment na zrobienie zdjęcia. Ale nie zrobił tego.
    Sergiusz ty byś zapewne kazał dziadziusiowi jeszcze raz ten próg forsować i tak naljepiej trochę z boku , dla lepszego kadru, a w międzyczasie stojącej pani kazał odejść zza żołnierzy, założyłbyś balustrady by w tle nie przechodzili co chwilę goście.Bo w sumie fotograf miał czas, bo to nie ślub przecież był i młodzi nie wchodzili za moment do koscioła tylko, Droga Krzyżowa i stąd ci żołnierze

Wojtek, nie zawsze ta poszapana ramka (domyślam się skąd ) pasuje.

Coś już napisał Awatar Carine

Domyślnie

chyba ostatnia seria najlepsza,gdyż do mnie te zaszumione zdj wogóle nie przemawiają.(Tym bardziej jeśli chodzi o fotografie ślubną)
    Canon eos 450D + canon 18-55 mm IS + canon 55-250 mm IS + canon 50mm 1.8 + dodatki
    Moje foto

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Carine Zobacz posta
    chyba ostatnia seria najlepsza,gdyż do mnie te zaszumione zdj wogóle nie przemawiają.(Tym bardziej jeśli chodzi o fotografie ślubną)
    Natomiast do mnie przemawia. W ogóle im dłużej robię zdjęcia tym mniejszą uwagę przykładam do ostrości typu "żyleta" czy szumów. Bardziej mnie interesują emocje.

Domyślnie

Eee, wracacie do starych fot. No ale skoro wracacie to pozwolę się wtrącić

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Nawet można by chwilę zaczekać aby bałagan za plecami przeszedł bo sądząc po dziarskim kroku zajęło by mu to tylko chwilę. Można by dywagować dalej ale zdjęcie i tak jest marnie naświetlone więc szkoda czasu. Dla mnie kadr jest obrzydliwie centralny ponieważ nie określa kierunku akcji na zdjęciu. Nie mniej zdjęcie z ostatniego seta nr 10 podoba mi się ponieważ pomimo złamania zasad zdjęć ślubnych ma swój urok.
    Pewnie i można było zaczekać, ale zakładałem, że tył i tak będzie prześwietlony. Zresztą gdyby oglądając zdjęcie okazało się, że mi te osoby z tyłu przeszkadzają, to bym je mógł nawet usunąć w photoshopie. Nie robię jednak raczej takich rzeczy, a poza tym po takim zabiegu powstałaby tam świecąca dziura, która wg. mnie przeszkadzałaby bardziej niż jakieś niewyraźne postacie. Zresztą to kwestia gustu. Nie rozumiem natomiast stwierdzenia "marnie naświetlone". Ja osobiście nie widzę niczego złego w centralnych kadrach. Niektóre inaczej nie mają prawa zaistnieć. Nie rozumiem również pojęcia "zasady zdjeć ślubnych". Nie sądziłem, że są takowe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    Nesla, postaw się w roli klientów i będziesz wiedzieć))
    Jako klient, mógłbym mieć takie zdjęcia. Osobiście podoba mi się ich klimat.
    Nie wiem jakie zdanie miałaby moja narzeczona, tym bardziej rodzina, która miała by oglądać album. Podejrzewam, że byliby zszokowani i nazwali to chałturą.

Jeśli masz klientów, to na pewno jest to bardzo wąskie grono.

To Twój styl i pracuj nad nim.
    Powodzenia

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów