Eee, wracacie do starych fot. No ale skoro wracacie to pozwolę się wtrącić

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
Nawet można by chwilę zaczekać aby bałagan za plecami przeszedł bo sądząc po dziarskim kroku zajęło by mu to tylko chwilę. Można by dywagować dalej ale zdjęcie i tak jest marnie naświetlone więc szkoda czasu. Dla mnie kadr jest obrzydliwie centralny ponieważ nie określa kierunku akcji na zdjęciu. Nie mniej zdjęcie z ostatniego seta nr 10 podoba mi się ponieważ pomimo złamania zasad zdjęć ślubnych ma swój urok.
Pewnie i można było zaczekać, ale zakładałem, że tył i tak będzie prześwietlony. Zresztą gdyby oglądając zdjęcie okazało się, że mi te osoby z tyłu przeszkadzają, to bym je mógł nawet usunąć w photoshopie. Nie robię jednak raczej takich rzeczy, a poza tym po takim zabiegu powstałaby tam świecąca dziura, która wg. mnie przeszkadzałaby bardziej niż jakieś niewyraźne postacie. Zresztą to kwestia gustu. Nie rozumiem natomiast stwierdzenia "marnie naświetlone". Ja osobiście nie widzę niczego złego w centralnych kadrach. Niektóre inaczej nie mają prawa zaistnieć. Nie rozumiem również pojęcia "zasady zdjeć ślubnych". Nie sądziłem, że są takowe.