Jedyna świetna. Podoba mi się w niej dosłownie wszystko.
Kolory niesamowite, fajnie wyciągnięte. Moment tez ciekawie uchwycony.
Co do reszty... różnorodna bardzo. Światło momentami jest bardzo rozchwiane i kadr nieczysty. Nieostrość też się pojawia. Rozumiem, że mogło to być zamierzone, ale niestety nietrafione.
Ale na jedyneczkę aż chce się patrzeć![]()
Dzięki za komnta ale śmiem się zapytać co to znaczy rozchwiane swiatło i nieczysty kadr ? No i gdzie się pojawia nieostrość?
Założyłem sobie FOTOBLOGA
Racja, niezbyt precyzyjnie się wyraziłam. Pisząc 'rozchwiane' światło miałam na myśli np. to, co się dzieje na zdjeciu 2 czy 6.
Nieczysty kadr to patyk czy cokolwiek to jest wystające z pośladów kobiety na zdjęciu nr 4, mikrofon wyglądający jak pistolet przystawiony do szyi chłopaka na fotce nr 6 czy rusztowania za plecami dja na 8ce.
Głębia ostrości jest ważna, owszem, ale czasami warto popatrzeć z różnych stron i dopiero strzelić zdjęcie, żeby nie wyglądało na komiczne.
Jeśli ktoś sie zastanawia dlaczego piszę tego posta o 4:02 to tłumaczę, że po koncercie tak mi piszczy w uszach, że nie umiem zasnąć, dlatego tak dla sportu obrobiłem pierwszą partię zdjęć
Jak się komu podoba to reszta tutaj:
http://marcinbogusz.fotohasiok.pl/archives/983
Proszę moda o zmianę tematu na "Koncerty"
Założyłem sobie FOTOBLOGA
5- za 06, minus za wielki napis na fotkach, jak bede chcial to i tak ukradnę, a psujesz zdjecie tym napisiorem.
Troyan, bardzo fajne foty przywiozłeś z koncertów: nieszablonowe kadry i ciekawa gra świateł, obróbka też mi się podoba.
Co by tu pozarzucać?... No, #5 trochę słabo się prezentuje na tle innych, jakiś statyczny kadr, nuda w "kuchni". #6 ech te wielokrotne "halo" za uchem muzyka - ale to wina Canona!Z drugiej serii, btw. numeracja.., #11 czy ten cień za barkami i głową to po obróbce czy faktycznie tak się przypadkiem złożyło z tłem?
ostatni set, 08 - fajne
reszta tez mi sie podoba![]()