Strona 30 z 37 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 368

Wątek: EOS 7D - rewolucyjny, konfigurowalny system AF i jego problemy

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak ktoś ma na Żytnią blisko to może i żaden problem ale ja mam bliżej do Berlina niż na Żytnią a wysyłać aparat + każdy kolejny obiektyw do kalibracji to aż drżę o sprzęt bo wiem jak spedycja potrafi się z nim obejść że nie wspomnę o każdorazowych kosztach przesyłki, mogę oczywiście każdorazowo brać urlop i wydawać na bilet tylko pytanie czy w ap za 5k tak powinno być?
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.

A.Einstein

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Entu Zobacz posta
    Jak ktoś ma na Żytnią blisko to może i żaden problem ale ja mam bliżej do Berlina niż na Żytnią a wysyłać aparat + każdy kolejny obiektyw do kalibracji to aż drżę o sprzęt bo wiem jak spedycja potrafi się z nim obejść że nie wspomnę o każdorazowych kosztach przesyłki, mogę oczywiście każdorazowo brać urlop i wydawać na bilet tylko pytanie czy w ap za 5k tak powinno być?
    Zgodzę się z tobą że tak nie powinno być, ale przy masowej produkcji tak bywa. Nic na to nie poradzisz.:-(

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zdaje sobie z tego sprawę jednak coś we mnie aż krzyczy z rozpaczy na taki stan rzeczy, alternatywy za bardzo i tak nie ma.

Pozdrawiam serdecznie.

A.Einstein

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    To kup sobie 5D
    Nieuzasadnione ekonomicznie, zważywszy na ceny

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeszcze pytanie o te kalibracje, jak body jest już po gwarancji to rozumiem że wtedy trzeba płacić dodatkowo za kalibrację no i szkło też musi być na gwarancji bo inaczej ta sama sytuacja ? ( wtedy używki odpadają )

A.Einstein

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iAdam Zobacz posta
    Nieuzasadnione ekonomicznie, zważywszy na ceny
    Nie trzeba mieć od razu 5D II. Zresztą nawet parę osób na tym forum pisało, że dużo bardziej podobało im się obrazowanie ze starego 5D i trochę żałują zamiany na nową wersję. Zwłaszcza do Twoich zastosowań ten aparat będzie idealny. Ostatnio nawet na forum pojawiła się sztuka w dobrej cenie i ze znikomym przebiegiem.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

s_l
    Guest

Domyślnie

Witam

Jestem tutaj nowy, ale chce kupić 7D. Czy problemów z AF które są sygnalizowane w tym modelu, nie rozwiązuje firmware 1.2.2?

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Domyślnie

Od 4 dni uzytkuje nowego 7D - jak pisalem w innym watku moj 500d wysiadl ("error 20"= zawieszenie lustra) i lezy w serwisie. Celowo kupilem 7D rezygnujac z pelnej klatki ze wzgledu wlasnie na charakter AF i zdjecia jakie lubie robic (np.ptaki). Po przekopaniu sie przez rozne teretyczne opinie dotyczaca ustawien 7D sprawdzilem go w praktyce w roznych ustawieniach - wszystkie mozlwie opcje AF, zdjecia w One Shot i AF Servo, ptaki w locie,stojące itp. Jesli ktos chce informacje szczegolowe - chetnie odpowiem.
    Generalnie jednak moge stwierdzic - AF jest rewelacyjny i do moich celow 7D przewyzsza zdecydowanie 500D z ktorego tez przeciez bylem zadowolony. AF i mozliwosci wyboru sa po prostu super - tylko pierwszego dnia bylem troche niepewny ale szybko doszedlem do wprawy z manipulowaniem dwoma przeciskami dla wyboru AF ( przyciskiem wyboru AF i M-Fn).
    Sa roznice w ostrosci pomiedzy roznymi opcjami - trzeba wybrac odpwiednia do sytuacji. Bardzo dobra jest mozliwosc aktywacji opcji pokazywania punktu pomiaru ostrosci na zrobionym zdjeciu na wyswietlaczu - okazalo sie, ze na poczatku wcale nie lokowalem dobrze max AF na obiekcie, zwlaszcza w ruchu. Szczegolne roznice sa pomiedzy AF Point Expansion i Zone AF.
    Polecam ksiazke Davida Buscha - a potem to juz praktyka.
    Pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

Rzeczywiście, jest to bardzo dobra książka i warto ją dość dokładnie przeczytać. Gdyby takie informacje były zawarte w instrukcji, nie byłoby tylu problemów i skarg na wiele aspektów pracy 7d.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez s_l Zobacz posta
    Witam

Jestem tutaj nowy, ale chce kupić 7D. Czy problemów z AF które są sygnalizowane w tym modelu, nie rozwiązuje firmware 1.2.2?
    Witaj.
    Te problemy dotyczyły chyba pewnej partii 7-mek a nie firmware'u. Mam 7-kę od października 2009 zatem "przezyła" ona wszystkie wersje softu i nie zauważyłem jakichkolwiek zmian. Inna sprawa, że z moimi szkłami działa od początku bezbłędnie (+- parę % ale to raczej moje błędy).
    Kup po prostu w pewnym źródle (albo z możliwoscią potestowania przed zakupem albo i godnych zaufania naszych tip'ów).
    Pozdrawiam Andrzej

Strona 30 z 37 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów