czyżby wszystkie problemy z AF w 7D zniknęły wraz z opublikowaniem testu z dprev? cud się stał? ciekaw jestem, jakią odpowiedź dała żytnia na problemy kolegi movera, ale to chyba jeszcze za wcześnie (2 tyg. miało być). Jak dla mnie AF trafia, ale nie można oceniać przy powiększeniach 100%, bo 18 mpix to nie 8 mpix(jak w 20D - tu 100% powiekszenia wyglądaja ostro)
20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029
dlaczego AF nie mozna oceniac przy 100% powiekszenia, oceniajac trafnosc AF nie ocenia sie ostrosci zdjecia, nawet przy poruszonym/nieostrym zdjeciu mozna stwierdzic gdzie AF trafil.
Chyba, ze ktos widzac nieostre zdjecia przy 100% blednie wnioskuje o trafnosci AF, przy ostatnich mocno upakowanych matrycach Canona wydaje sie mozliwe.
Ostatnio edytowane przez 1foto ; 23-11-2009 o 14:20
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
hello,
Wiadomo jak to w końcu jest z tym AF ? Czy ktoś z nabywających ostatnio 7d ma korpus pozbawiony tych wad ?
BTW, czy testował ktoś 7D z Tamronem 17-50 F2.8 VC ??
Pytanie - czy po tym zdjęciu wywnioskujesz czy jest wolny od wad? Celowany był między oczy właśnie takim zestawem, o jaki pytasz. Ustawienia na RAWa i małego JPGa. AF ustawiony na Spot AF, środkowy punkt pomiaru. Zdjęcie tak jak wyszło.
Ostatnio edytowane przez Miroo ; 10-12-2009 o 21:00
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
nooodzięki,
nie tyle chodziło mi o zdjęcie co o opinię na temat ww. zestawu, przymierzam się do kupna i oczywiste jest aby co nieco się wywiedzieć,
inna sprawa to czy albo puszka albo obiektyw nie trafi się z defektem