-
7D i problemy z AF - zwoluje wszystkich wlascicieli
Witajcie,
chcialbym aby wpisali sie tu tylko wlasciciele 7D i opowiedzieli o tym co ich boli w odniesieniu do dzialajacego totalnie przypadkowo autofocusa. Nie mowie tu o zadnych sportowych cudach tylko o zwyklym, punktowym (point lub spot), srodkowy punkt, w miare jasne szklo.
Ja z niektorymi obiektywami nie jestem w stanie uzyskac nawet 50% dobrych ujec. Ten sam obiektyw zalozony na 1Ds2 czy 5D2 czy nawet durne 400D lapie ostrosc w zdecydowanej wiekszosci przypadkow bez problemu. Te same warunki, takie same ustawienia.
Jest to naprawde dolujace, smutne, a jeszcze do tego ta jesien. Nic tylko sie pociac.
Dlatego prosze wszystkich wlascicieli (a nie tym ktorym sie tylko wydaje) o swoje odczucia, i najlepiej o podanie przy okazji jakos numeru seryjnego (zalozmy bez kilku cyfr ostatnich) zeby mozna bylo ocenic czy to ma jakikolwiek wplyw na dzialanie.
Na forach zagranicznych pojawiaja sie glosy ze z roznych dostaw jest rozne dzialanie. Ja mialem okazje sprawdzic dzis dwa i jest taka sama porażka, a jeden z Polski a drugi z Niemiec.
Uprawnienia umieszczania postów