Widocznie nie jest dla Ciebie skoro go nie potrzebujesz. Przy czym to raczej nie jest wątek do dyskusji o sensie bądź nie wypuszczania 7D.
Jeśli już musisz wylewać żaleto tutaj: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=51865
Widocznie nie jest dla Ciebie skoro go nie potrzebujesz. Przy czym to raczej nie jest wątek do dyskusji o sensie bądź nie wypuszczania 7D.
Jeśli już musisz wylewać żaleto tutaj: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=51865
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-10-2009 o 21:08
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
jak dla mnie poniższe
to znakomita sprawa której mi brakowało a która zacheca do zakupu
tylko czym sie zmienia punkty AF? jakies pokrętło? jak to działa w praktyce? wygodnie i bezproblemowo?
nx100
W 7D jest 5 rodzaji wyboru punktów AF. Na tylnej ściance body w lewym górnym rogu masz przycisk którym wchodzisz do menu,(jest bardzo czytelne) i dalej wybierasz sobie jedną z opcji AF. Na powyższym zdjęciu jest ustawiony automatyczny wybór 19 punktów. Zmiany punktów AF dokonujesz dzojstikiem (lub kółkiem z tyłu w zależności od konfiguracji w menu). Bardzo fajny pomysł zapożyczony z 1D.
Miłej zabawy.
Tyle że kosztuje więcej -i nie wiem dlaczego jest to problem dla wielu ludzi żeby zrozumieć ten fakt . Mają dwa aparaty do wyboru jeden ma dokładnie to czego szukają ale tak jakby go nie widzieli bo cena przesłania im oczy
Pamiętam takie same dyskusje przy okazji biadolenia na AF w starym 5D:
"... nie kupie takiego złomu bo co z tego że ma FF skoro AF jest zawodny wole czekać na 3D z dobrym AF uszczelkami itd.."
a wcale nie trzeba było czekać bo na rynku cały czas był 1ds mark II ( pełna klatka super AF uszczelki itd ) Wiadomo inna cena - ale za własne wygórowane wymagania trzeba zapłacić ( nie wszędzie jest tak jak w erze)
Zaraz się pewnie zacznie dyskusja ale nikon pikon srikon dają to w tej samej cenie - i co ?? i nic droga wolna można się przesiąść![]()
Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 11-10-2009 o 09:15
the silence is deafening
Rewolucji na tych zdjęciach nie widzę. Ale to też kwestia umiejętności, a poza tym fotografowanie ptaków w locie z ręki zestawem ważącym prawie 5kg to nie jest bułka z masłem...