Strona 37 z 37 PierwszyPierwszy ... 27353637
Pokaż wyniki od 361 do 368 z 368

Wątek: EOS 7D - rewolucyjny, konfigurowalny system AF i jego problemy

Coś już napisał Awatar goran

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    To jest normalne, że w różnym świetle działa różnie
    normalne w lustrzankach, normalne w canonie czy normalne w 7D ? poważnie pytam.

szczerze to mojemu poprzedniemu sprzętowi sporo brakowało do szybkości 7D natomiast nie kojarzę żeby tak strzelał focha przy rożnym świetle.
    Żeby nie było to jestem zadowolony z siódemki tylko staram się ją zrozumieć
    7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200

Początki nałogu

Domyślnie

myslidar, bo mikroregulacja na tym etapie działa raczej ze stałkami imo, niż z zoomami. Jak dadzą opcję ustawiania sobie tego w kompie, dla wszystkich przedziałów ogniskowych i odległości to będzie to miało sens w np. 70-200.

Natomiast dziwne, że działa Ci zależnie od warunków oświetleniowych...rozregulowanie może być uzasadnione ze względu na znaczące zmiany temperatur, po wytrzepaniu np. po jeździe na rowerze z lensem w plecaku...ale od oświetlenia?

Moje 70-200 było chyba na 3 body 5D, 5D2 i 7D i akurat na żadnym nie było potrzeby dotykania mikroregulacji...Niezależnie od temperatury, w tym barwowej

Najwięcej zabawy mam z 50L, ale to też do okiełznania, no ale nie o tym wątek...

P.S. my mówimy sobie o One Shot, tak?
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Ale do tego nie ma nic ogniskowa. Skoro robię cały czas na 200mm i z różnych odległości mam różnie trafione to coś jest nie tak. Wiadomo, że na 70mm może być inaczej, ale nie w tym rzecz. Skoro kalibruje na 200mm to powinno być z każdej odległości trafione, zwłaszcza, że GO się zwiększa..

Nie mówię o temperaturze, tylko o ciemnych miejscach, wtedy AF u mnie czasem zatrzymuje się np. przed obiektem, to jest akurat w miarę zrozumiałe. Nie ma wtedy takich kontrastów, aby AF mógł w pełni celnie trafić - tak to sobie przynajmniej tłumaczę.

Ja mówię o AI Servo, gdybym chciał używać One Shot to bym nie kupował 7D, który niby jest mini reporterskim body
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Coś już napisał Awatar goran

Domyślnie

nie wiedziałem gdzie zapytać więc napisze tutaj.

czym w canonie 7D jest część o nazwie "washer" ? Wie ktoś może ?
    7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Domyślnie

Washer to nic innego jak najzwyklejsza w świecie podkładka pod śrubę.
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Domyślnie Odp: EOS 7D - rewolucyjny, konfigurowalny system AF i jego problemy

I po roku temat zdechł.
    Szkoda, bo z niektórych wpisów można ze śmiechu boki rwać .
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Bywalec Awatar niki68
    Miasto
    Łuków

Oj zdechł...
    Po tym jak ludzie zaczęli pokazywać wspaniałe foty przyrodnicze zrobione 7 D, po tym jak każdy szanujący się ptasiarz kupił 7 D wszelkie utyskiwania na puszkę poszły w niepamięć. Nie ruszałbym tematu ale to samo dzieje się z 7 D Mark II. Specjalnie nie piszę w "tamtym" wątku bo wydaje mi się idiotyzmem ocenianie puszki, jeśli nie miało się jej w ręku, a takie kwiatki można tam przeczytać. Przeczytałem te płaczki i marudzenia i doszedłem do wniosku, że wątek o 7 D Mark II należy omijać szerokim łukiem. I od tego momentu stałem się zadowolonym użytkownikiem nowej 7-mki. Przy okazji warto popatrzeć na ofertę używanych puszek 7 D I. Po pojawieniu się Marka II pierwszą 7 można kupić w bardzo dobrych piniążkach. Wybierać, przebierać i fotografować :-)
    Udanych fot :-)

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Szkoda, bo z niektórych wpisów można ze śmiechu boki rwać
    Boki można rwać z samego tytułu wątku.

Strona 37 z 37 PierwszyPierwszy ... 27353637

Uprawnienia umieszczania postów