Strona 20 z 37 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 368

Wątek: EOS 7D - rewolucyjny, konfigurowalny system AF i jego problemy

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamkozlowski79 Zobacz posta
    Ponieważ ktoś zlikwidował mój wątek z niezrozumiałych mi przyczyn, dlatego też wrzucam tu kolejną ciekawostkę związaną z problemami z 7D - http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=33702214
    ie zlikwidował tylko połączył z wątkiem na ten sam temat .

Bywalec Awatar smartb
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

czyżby wszystkie problemy z AF w 7D zniknęły wraz z opublikowaniem testu z dprev? cud się stał? ciekaw jestem, jakią odpowiedź dała żytnia na problemy kolegi movera, ale to chyba jeszcze za wcześnie (2 tyg. miało być). Jak dla mnie AF trafia, ale nie można oceniać przy powiększeniach 100%, bo 18 mpix to nie 8 mpix(jak w 20D - tu 100% powiekszenia wyglądaja ostro)
    20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smartb Zobacz posta
    Jak dla mnie AF trafia, ale nie można oceniać przy powiększeniach 100%, bo 18 mpix to nie 8 mpix(jak w 20D - tu 100% powiekszenia wyglądaja ostro)
    dlaczego AF nie mozna oceniac przy 100% powiekszenia, oceniajac trafnosc AF nie ocenia sie ostrosci zdjecia, nawet przy poruszonym/nieostrym zdjeciu mozna stwierdzic gdzie AF trafil.

Chyba, ze ktos widzac nieostre zdjecia przy 100% blednie wnioskuje o trafnosci AF, przy ostatnich mocno upakowanych matrycach Canona wydaje sie mozliwe.
    Ostatnio edytowane przez 1foto ; 23-11-2009 o 14:20

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smartb Zobacz posta
    czyżby wszystkie problemy z AF w 7D zniknęły wraz z opublikowaniem testu z dprev? cud się stał? ciekaw jestem, jakią odpowiedź dała żytnia na problemy kolegi movera, ale to chyba jeszcze za wcześnie (2 tyg. miało być). Jak dla mnie AF trafia, ale nie można oceniać przy powiększeniach 100%, bo 18 mpix to nie 8 mpix(jak w 20D - tu 100% powiekszenia wyglądaja ostro)
    Najwidoczniej ja miałem jakiś dziwny egzemplarz 20D , bo u mnie na powiększeniach 100% wcale nie było jakoś super ostro. Pamiętać należy, że 20D miał dość mocny filtr AA.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

hello,
    Wiadomo jak to w końcu jest z tym AF ? Czy ktoś z nabywających ostatnio 7d ma korpus pozbawiony tych wad ?
    BTW, czy testował ktoś 7D z Tamronem 17-50 F2.8 VC ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kefirm Zobacz posta
    hello,
    Wiadomo jak to w końcu jest z tym AF ? Czy ktoś z nabywających ostatnio 7d ma korpus pozbawiony tych wad ?
    BTW, czy testował ktoś 7D z Tamronem 17-50 F2.8 VC ??
    Pytanie - czy po tym zdjęciu wywnioskujesz czy jest wolny od wad? Celowany był między oczy właśnie takim zestawem, o jaki pytasz. Ustawienia na RAWa i małego JPGa. AF ustawiony na Spot AF, środkowy punkt pomiaru. Zdjęcie tak jak wyszło.
    Ostatnio edytowane przez Miroo ; 10-12-2009 o 21:00

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miroo Zobacz posta
    Pytanie - czy po tym zdjęciu wywnioskujesz czy jest wolny od wad?
    Dla mnie jest bez wad - śliczne stworzenie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    śliczne stworzenie .
    zdjęcie chyba nazwę "Sierotka Marysia" ;-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

nooo dzięki,
    nie tyle chodziło mi o zdjęcie co o opinię na temat ww. zestawu, przymierzam się do kupna i oczywiste jest aby co nieco się wywiedzieć,
    inna sprawa to czy albo puszka albo obiektyw nie trafi się z defektem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dla mnie jest bez wad - śliczne stworzenie .
    Mój Tamron jest od Cichego i ostry jest - nie mam zastrzeżeń.

Strona 20 z 37 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów