Pokaż wyniki od 141 do 150 z 368

Wątek: EOS 7D - rewolucyjny, konfigurowalny system AF i jego problemy

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smartb Zobacz posta
    było to pytanie do kolegi movera, a co do stopki to 27D = 20D + 7D, jak ktoś słusznie zauważył. ja tam mam jeszcze jedną teorię: może po ustawieniu mikroregulacji AF z korektami na poszczególne obiektywy lub na wszystkie razem z korektą 0 coś się poprawia względem zupełnie wyłączonej mikroregulacji? może przy wyłączonej mikroregulacji tolerancje AF są duze, a po włączeniu z korektą 0 (niby to samo) tolerancje AF się zmniejszają i trafia lepiej. sprawdzę to, ale nie za prędko - moze ktoś chce sie tak pobawić.
    bylo dokladnie tak samo, czyli zadnej poprawy, czyli dalej dzialalo nieprawidlowo.

i wydaje mi sie ze taka zabawa w spekulacje co moze byc przyczyna, albo jaka kombinacja ustawien wplywa na af nie ma sensu. to ma dzialac zawsze, przy kazdym ustawieniu i z kazdym punktem. niech rozwiazania szukaja wykwalifikowani panowie z serwisiu.

wlasnie wrocilem z serwisu na zytniej. pan ktory odbieral zgloszenie, powiedzial ze to chyba pierwszy 7d u nich.
    przy okazji wizyty zglosilem tez jednego hot pixela i to, ze wydaje mi sie ze w niektorych sytuacjach wskaznik pokazuje dobre naswietlenie zdjecia, a zdjecie wychodzi nieco niedoswietlone (niezaleznie od ustawionego pomiaru itp).
    za okolo 14 dni maja dac znac. napisze wtedy jak im poszlo.
    Ostatnio edytowane przez MoVeR ; 09-11-2009 o 18:34

Uprawnienia umieszczania postów