Strona 12 z 35 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 368

Wątek: EOS 7D - rewolucyjny, konfigurowalny system AF i jego problemy

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Pewnie ma 20D + 7D i tak polaczyl
    Przeciez napisales, ze po disable punktowo lapie ok. Mnie takze to ciekawi, bo od dawien dawna uzywam tylko 1 srodkowego punktu af. Jesli taki srodkowiec w 7D lapie ok, to mnie to bardzo cieszy.
    No tak, właśnie w ogóle mi wczoraj po tym Disable łapało ok ze 135 bez korekty, a z 85 i 50 z korekta. Z tym, że właśnie - czy to był przypadek czy nie to nie wiem. Może mi się uda podjechać do Rafała dziś i w miejscu w którym dokonywaliśmy testów, z tymi samymi obiektami, ustawieniami ale na dwóch różnych korpusach, będziemy w stanie dojść do innych rezultatów.

Nie ukrywam bowiem, że wczorajsze próby były w warunkach dość ekstremalnych (cały czas iso 3200/6400), więc nie wiem czy nie oznacza to, że w warunkach dziennych będzie tak samo źle jak było.

Swoją drogą jak wkurzające jest to, że Canon nie daje wyboru użytkonikowi odnośnie Auto ISO. Do diaska! W maskę jeża! W byle Nikonie mogę sobie wybrać zachowanie Auto ISO jakie chce. A tutaj blokuje mi na maks. 3200 i nie mogę wyjść powyżej tego choćbym zrobił w majty.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Fajnie, to jak cos czekam na opinie. Jeden centralny punkt AF, jakies normalne (nie w nocy) warunki. Ja sam mam tylko odniesienie do 1 centralnego punktu af w 20D, boczne od samego poczatku posiadania body nawet nie wiem jak dzialaja...;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamkozlowski79 Zobacz posta
    Swoją drogą jak wkurzające jest to, że Canon nie daje wyboru użytkonikowi odnośnie Auto ISO. Do diaska! W maskę jeża! W byle Nikonie mogę sobie wybrać zachowanie Auto ISO jakie chce. A tutaj blokuje mi na maks. 3200 i nie mogę wyjść powyżej tego choćbym zrobił w majty.
    Nie przesadzaj, w Nikonie też raczej samo powyżej 3200 nie pojedzie, bo na pewno nie jeździło w dół do iso100. Jedyne co wkurza to właśnie brak ogranicznika zwłaszcza dolnego i przede wszystkim brak w kropowych puszkach uwzględnienia mnożnika, w 5-tce działa to poprawnie, cały czas ustawia mi dla 85mm 1/80 - w kropie (zwłaszcza z tek gęsto upakowanymi pikselami jak 7D) to zdecydowanie za mało.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Nie przesadzaj, w Nikonie też raczej samo powyżej 3200 nie pojedzie, bo na pewno nie jeździło w dół do iso100. Jedyne co wkurza to właśnie brak ogranicznika zwłaszcza dolnego i przede wszystkim brak w kropowych puszkach uwzględnienia mnożnika, w 5-tce działa to poprawnie, cały czas ustawia mi dla 85mm 1/80 - w kropie (zwłaszcza z tek gęsto upakowanymi pikselami jak 7D) to zdecydowanie za mało.
    Powtorze sie po raz kolejny .. zadne protezy w postaci 1/ogniskowa, zadne mnozniki. Jesli autoiso to przede wszystkim tak jak w nikonie z WLASNYM definiowanym maksymalnym czasem. Koniec. Kropka. Spocznij.

1/ogniskowa to moze jest dobre do architektury ale do reportazu/sportu/przyrody to chyba tlumaczyc nie musze ze to to sie nie nada ..

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Jedyne co wkurza to właśnie brak ogranicznika zwłaszcza dolnego i przede wszystkim brak w kropowych puszkach uwzględnienia mnożnika, w 5-tce działa to poprawnie, cały czas ustawia mi dla 85mm 1/80 - w kropie (zwłaszcza z tek gęsto upakowanymi pikselami jak 7D) to zdecydowanie za mało.
    Ale właśnie - tak jak piszesz - zielone AutoISO powinno uwzględniać wielkość matrycy, gęstość pikseli, tryb RAW/mRAW/sRAW, czy nawet ostateczny rozmiar zdjęcia - w kompaktach nawet coś podobnego co do idei widziałem - nazywało się to "safe digital zoom".
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Jesli autoiso to przede wszystkim tak jak w nikonie z WLASNYM definiowanym maksymalnym czasem. Koniec. Kropka. Spocznij.
    Otóż to!
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 09-11-2009 o 14:34 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony

Domyślnie

Gdyby bylo MLU, konfigurowalne Auto ISO i lepszy af w 5-tce to kto by kupowal nikona?

Nie wiem jak w 7D, w 5DmkII autoiso jest calkiem sprawne, nie bierze co prawda pod uwage chyba stabilizacji, ale jak sie ma szklo z IS'em to dobiera calkiem dobrze.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ten wątek jest jeszcze o AF, czy przenosimy żale na autoISO? Bo nie wiem, na co mam narzekać?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Dopiero zaczyna Awatar adamk9
    Canon EOS 760D, Canon f/2.8 17-55 IS USM, Canon 70 300 IS USM, Canon 50 f/1,8 II.
    “Kto chce jednym spojrzeniem ująć wiele równocześnie przedmiotów, ten żadnego z nich nie widzi wyraźnie.” - Kartezjusz

Zablokowany

Domyślnie

Mover, to ja może też jutro oddam jak dojadę na odpowiednio wczesną godzinę. Co zabawne - facet w piątek przez telefon mówił, że już mieli u siebie jedno 7D "na kalibracji". Cóż za zagadkowość...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Mover, to ja może też jutro oddam jak dojadę na odpowiednio wczesną godzinę. Co zabawne - facet w piątek przez telefon mówił, że już mieli u siebie jedno 7D "na kalibracji". Cóż za zagadkowość...
    Ludzie, Canon zawsze mówi, że to pierwszy taki przypadek, coby paniki nie siać

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Strona 12 z 35 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów