Strona 12 z 37 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 368

Wątek: EOS 7D - rewolucyjny, konfigurowalny system AF i jego problemy

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mk20 Zobacz posta
    D90 i 100% trafień - aparat super, żadnych problemów z użytkowaniem. Proszę poszukać na Nikon Forum.
    Tak... Tylko pewnie zupełnie osiwieję czekając na Nikkora 24/1.4, 35/1.4, 50/1.2 lub 135/2 Owszem, Nikona chciałbym mieć, najlepiej D3, dla 14-24, 24-70 i 70-200, ale niestety zacząłem już "widzieć" stałkami, a jednak w Nikonie jest z tym niezbyt fajnie (tzn 35/1.8 czy 50/1.4 są przyzwoite, a 85/1.4 całkiem fajny, ale to jednak nie to samo).

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamkozlowski79 Zobacz posta
    Tak... Tylko pewnie zupełnie osiwieję czekając na Nikkora 135/2
    W nikonie już od bardzo dawna jest świetna 135/2 nawet z funkcją DC
    (rozmywanie tła) o takim obiektywie w canonie można pomarzyć (DC).
    Dodatkowo z tej serii jest 105/2 DC, bardzo solidne obiektywy z wbudowaną wysuwaną osłoną p.słoneczną

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    W nikonie już od bardzo dawna jest świetna 135/2 nawet z funkcją DC
    (rozmywanie tła) o takim obiektywie w canonie można pomarzyć (DC).
    Dodatkowo z tej serii jest 105/2 DC, bardzo solidne obiektywy z wbudowaną wysuwaną osłoną p.słoneczną
    Ok ale to tylko jeden z tych obiektywów, które wymieniłem wciąż 3:1 dla mnie. Może jeszcze dorzucę 85/1.2L?

Zresztą, cytując pewnego znajomego Nikoniarza - "no tak, 135/2L to szkło marzenie w systemie Nikona, bo ten Nikkor z DC to drogi i bez sensu". Więc dla każdego coś miłego.

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Podziwiam wszystkich, którzy testują AF body obiektywem 50 1.8 z myślą, że będzie trafiać 100% hahah :razz:
    Dla mnie ten obiektyw to czysty przypadek z moim 50D.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Podziwiam wszystkich, którzy testują AF body obiektywem 50 1.8 z myślą, że będzie trafiać 100% hahah :razz:
    Dla mnie ten obiektyw to czysty przypadek z moim 50D.
    Hmm... dlatego też ja tak bardzo się nie skupiam na tym totalnie przypadkowym działaniu 50/1.8 na 7D, mimo że to szkło (i to ten konkretny egzemplarz) nigdy mnie nie zawodził począwszy od 400D po 1Ds2. Ale inne obiektywy są też problematyczne... i w tym tkwi sęk.

Wszędzie można przeczytać jak ktoś ma wątpliwości co do 7D, że:
    - "może trzeba przeczytać instrukcję"
    - "może wybrałeś zły tryb AF"
    - "może masz walnięty obiektyw"
    - "może musisz zrobić 'micro-adjustment' do konkretnego obiektywu"
    - "może musisz się nauczyć korzystać z AF"
    - "może robiłeś w kiepskich warunkach"
    - "okazjonalne zdjęcie nietrafione to nie tragedia"
    - "taki sposób testowania jest zły i nie można z niego wyciągnąć wniosków"

itd itp... same dyrdymały niestety.

Cóż, w poniedziałek pewnie znowu zadzwonię na Żytnią, a jeśli się uda może jednak pojadę do Wawy we wtorek i oddam swój egzemplarz, wtedy zobaczymy. Jeśli prawdą jest to, co gdzieś przeczytałem na forum DPR, że Canon gdzieś w Stanach dokonał "electrical adjustment of the autofocus system" to byłoby to zbawienne.

Tak naprawdę przecież, gdyby nie ta kwestia AFu, to ja się w 100% zgadzam z wszystkimi euforycznymi wynikami testów 7D na róznych portalach. To naprawdę może być klasyk, podobnie jak klasykiem był 7D. Choć faktycznie przydałaby się wersja 7D z rozmiarem sensora jak w 5D. Mogłaby kosztować nawet 10 czy 11k (przyjmując 6k za 7D i 9k za 5D2) ale to byłby hit. Niestety chyba tej przestrzeni pomiędzy aparatami z serii 1Ds a serią 5D Canon nie będzie chciał zbyt chętnie wypełnić, nie chcąc stracić klienteli na 1Ds...

A na koniec jeszcze parę linków:
    1) piękny cytat: "My ideal, dream camera, there in my hands, being an absolute dog!"
    http://www.highdefedition.com/2009/1...tofocus-issue/

2) kolejny piękny cytat: "I guess I must be one of those inept schmucks who shakes so much that I can't read the manual."
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=33498668

3) http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=33495689
    Ostatnio edytowane przez adamkozlowski79 ; 08-11-2009 o 15:27

Domyślnie

"taki sposób testowania jest zły i nie można z niego wyciągnąć wniosków"
    itd itp... same dyrdymały niestety.
    Tak naprawdę to jedynie piszesz. że AF w 7D jest do d... Z resztą nie tylko w 7D
    Cytat Zamieszczone przez adamkozlowski79
    To już nawet 5D2, który w porównaniu z 1Ds2 ma AF że o kant tyłka go można rozbić
    Daj ludziom organoleptycznie sprawdzić Twoje "testowanie" ... po prostu opisz je, daj przykłady, daj ogółowi potwierdzić to o czym piszesz.

Pozdrawiam.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ms714033 Zobacz posta
    Tak naprawdę to jedynie piszesz. że AF w 7D jest do d... Z resztą nie tylko w 7D

Daj ludziom organoleptycznie sprawdzić Twoje "testowanie" ... po prostu opisz je, daj przykłady, daj ogółowi potwierdzić to o czym piszesz.

Pozdrawiam.
    Drogi kolego, czy Ty może chcesz tu komuś pomóc czy tylko zdenerwować? Mamy tu z kolegami 4 sztuki źle ostrzących "siódemek". Wejdź na byle forum, znajdziesz pewnie kilkaset osób z tym samym problemem. Tak więc jak nie masz nic do powiedzenia mądrego, to lepiej nic nie mów.

Coś już napisał

Domyślnie

4 sztuki brak przykładów i chęci do serwisowania toż to jakaś kpina. Proszę wejść na stronę Nikona i zobaczyć ile ludzi ma problem ostatnimi czasy ze sprzętem lub serwisem.. Nikon D90 , D300 itd.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mk20 Zobacz posta
    4 sztuki brak przykładów i chęci do serwisowania toż to jakaś kpina. Proszę wejść na stronę Nikona i zobaczyć ile ludzi ma problem ostatnimi czasy ze sprzętem lub serwisem.. Nikon D90 , D300 itd.
    Niektórzy ludzie nie są bogatymi bezrobotnymi i dziergają na parę etatów. Ja np. nie mam czasu wrzucać kilkudziesięciu przykładów gdzieś na serwer. Poza tym nie mam ochoty udowadniać bandzie anonimowych trolli, że nie jestem wielbłądem. A chęci do serwisowania też nie brak (patrz wcześniejsze posty). Prosiłbym zgodnie z tematem wątku - WŁAŚCICIELI 7D o opinie, wrażenia itd. Czy da się prościej wytłumaczyć?

Domyślnie

Drogi kolego, czy Ty może chcesz tu komuś pomóc czy tylko zdenerwować?
    Czy wszyscy ludzie na tym padole muszą wierzyć wyłącznie Twoim słowom???

Widzę, że mądrość jest jedynie Twoją domeną!

Nie chcę nikogo denerwować, ale chciałbym zobaczyć to o czym pisałem i sam ocenić ... mogę???

EOT.

Strona 12 z 37 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów