Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: obiektywy....

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Desperado Zobacz posta
    To jeszcze pociągnę temat...
    A nie maże się szkło jak wycierasz?
    No właśnie NIE maże Tzn. za pierwszym czy drugim pociągnięcem tak, czwarte jest już na czysto. Taką "ściereczką microfab do optyki", których mam parę z różnych okazji, to mogę sobie wycierać i wycierać i nic.

To jest jedyne coś, czym jestem w stanie szybko i sprawnie wyczyścić obiektyw "w plenerze". I w sumie mnie zainspirowałeś i zamówię kolejny komplet. Chyba że dostanę tu w Niemczech (akurat mam delegację) pojedyncze do szyb - na allegro jest jedna oferta, więc teoretycznie powinny istnieć.

Ale żeby nie było, to jest moja subiektywna amatorska opinia. Tyle że tej szmatki używam od prawie roku i nadal nie znalazłam nic lepszego.
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zmiana obiektywu trwa chwile, czasem nie ma czasu na zakładanie dekielków - zrobi się to po ujęciu. Jeżeli chodzi o zmiany szkieł to ja się rozleniwiłem - mam 2 body ;P wygoda i tyle. A wcześniej to wprawa i przewidywanie ujęć - w ślubnych to jest najłatwiejsze - bo wiadomo co kiedy może się przydać. Moja rada - pójdź sobie na 2-3 śluby - tak inkognito i poobserwuj z boku (a jak Ci się nie chce, to pooglądaj jakieś galerie ślubne) będzie wiadomo co kiedy najlepiej miec. Nie mniej uważam, że w kościele 2 aparaty to i wygoda dla fotografa i lepszy efekt na zdjęciach - zmiana kąta widzenia - zajmuje chwilę, nie ma co się bać o syfki

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    No właśnie NIE maże Tzn. za pierwszym czy drugim pociągnięcem tak, czwarte jest już na czysto. Taką "ściereczką microfab do optyki", których mam parę z różnych okazji, to mogę sobie wycierać i wycierać i nic.
    Chuchnij na szkiełko by zaparowało, czyści się o wiele lepiej.
    To metoda optyków, świetnie się sprawdza.
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez preinwher Zobacz posta
    Chuchnij na szkiełko by zaparowało, czyści się o wiele lepiej.
    To metoda optyków, świetnie się sprawdza.
    Też próbowałam ;-)
    Włącznie z jakimiś płynami do optyki z "zestawów czyszczących".

Tej niebieskiej ściery nic mi nie pobiło jeszcze.
    A ściera + chuch to połysk jak z reklam ;-)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Uprawnienia umieszczania postów