Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 58 z 58

Wątek: nowosci canona?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    podchodze do tego sceptyczni muflon, 300d jest na takim poziomie "zaawansowania" ze ludzie zastanawiaja sie czy warto brac to lustro skoro mozna miec pare innych bajerow ktore im sie podobaja.. jesli juz przy trabancie spekuluja, to co bedzie kiedy dostana do wyboru jego znacznie bardziej okrojona wersje ?
    Ale nadal... spekuluja ci bardziej uswiadomieni... ci ktorzy sie chwilke zastanawiaja przed zakupem... ten nieliczny odsetek ktory zaglada na fora i grupy dyskusyjne. Zauwaz ze Canon aparatow sprzedaje setki milionow podczas gdy na forach uzytkownikow jest max dziesiatki tysiecy - widzisz roznice skali?

Aparat typu 3000D to bedzie prosty chwyt psychologiczny dla szpanerow i aparat komunijny wlasnie - by taki dzieciak z dzika zlosliwoscia w glosie mogl kolegom powiedziec "a ja mam lustrzanke cyfrowa a wy byle zwykle kompaaaktyyyy, ne ne ne ne"

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    z mala poprawka Krakers 880 euro to nie 1500 zl...
    879 euro to u mnie w Makro 350D + kit kosztuje...

i mogę jeszcze VAT zdjąć...

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus

Tytus powiedz jak sie to robi z tym watem to moze ja se zrobie podobnie z 5d
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Pamiętajcie, że nie wszyscy przyszli użytkownicy aparatów czytują fora jak np. to. Dla nich nie istnieje rynek wtórny i nie ważne że za te same pieniądze można kupić używany aparat z wyższej półki. Po prostu, idzią do sklepu, oglądają aparat na wystawie, kupują i są szczęśliwymi posiadaczami cyberlustrzanki. I trzeba to uszanować. Dla niektórych jest to początek wielkiej pasji, ale przecież nie dla każdego i dobrze bo jak tu przekonać klienta że zrobisz mu lepsze zdjęcia niż jego rodzinka z baterią cyfraków...

Bywalec Awatar pyciu
    Miasto
    Pawłówek

Domyślnie

A mnie śmieszą te Wasze liczne dywagacje na temat słuszności istnienia nowego-taniego modelu EOSa.
    Po pierwsze primo: co to za różnica ile jest "badziewia" na rynku? Chyba im większy wybór tym lepiej.
    Po drugie primo: to czy ten model odniesie sukces rynkowy (jak choćby 300D) śni się pewnie po nocach marketspecom z Japonii, bo od tego zależa być może ich tyłki, premie itp. I nikt tego nie jest w stanie przewidzieć jak zareaguje rynek. To się po prostu okaże w praniu.

Spójrzcie na rynek choćby samochodów: co chwile nowe modele nowe wersje starszych ... a trzeba wziąć pod uwagę fakt, ze nad nowym produktem firma pracuje (inwestuje!) znacznie wcześniej. Słowem: taki sobie ten świat urządziliśmy.

pzdr.
    Ostatnio edytowane przez pyciu ; 12-09-2005 o 11:39
    Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
    album-foto.pl | plfoto

n3on
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers
    Tytus powiedz jak sie to robi z tym watem to moze ja se zrobie podobnie z 5d
    Sposob jaki ja znam to kupic na firme (musi byc na fakture VAT), wrzucic w koszta dzialalnosci, dostac zwrot vatu i cieszyc sie z zaoszczedzonych (nie pamietam dokladnie) ok 20%.

Jesli jest jakis inny to rowniez bardzo chetnie poznam

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Przypuszczam, że Tytusowi chodziło o zwrot Vatu przy podróżach zagranicznych.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus

nie przecze, jesli informacje podane przez tomalxx w tym poscie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx
    To już chyba oficjalna wiadomość. Na stronach DIGITAL WONDER WORLD pojawił się w sprzedaży pojawił się EOS 3500D z "kitem" i kartą CF 1GB za 888 EUR, 5D za 2873, i EOS 1D MarkII N za 3549 EUR
    sa prawdziwe to wlasnie do tego pilem... nie mam pojecia ile to ma kosztowac, zreszta co mnie to obchodzi i tak tego nie kupie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Aparat typu 3000D to bedzie prosty chwyt psychologiczny dla szpanerow i aparat komunijny wlasnie - by taki dzieciak z dzika zlosliwoscia w glosie mogl kolegom powiedziec "a ja mam lustrzanke cyfrowa a wy byle zwykle kompaaaktyyyy, ne ne ne ne"

true true...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów