prawda to czy nie: sprzedawca w sklepie twierdzi ze 1 na 50 szkieł trafia i nie posiada FF i BF? i że lepiej żebym wzioł Sigmę 18-50 f2.8 ???
prawda to czy nie: sprzedawca w sklepie twierdzi ze 1 na 50 szkieł trafia i nie posiada FF i BF? i że lepiej żebym wzioł Sigmę 18-50 f2.8 ???
...Always Look on the Bright Side of Life[40D + T17-50 2.8F]...and nothing else matters
Powiem tak,
zależy do czego chcesz kupić. Ja chciałem do 350D i mi też gość w sklepie tak powiedział. Powiedział dokładnie to samo z tym, że mówił o 350D. Sprawdziliśmy 10 z jednej dystrybucji i 1 z innej i żaden nie trafiał.
Wymieniłem sprzęt na 450D, kupiłem tamrona pierwszego i prawie....ale nie trafiał trochę. Wymieniłem na drugiego i mam super ostry obiektyw.
Z tego co widzę masz 40D więc raczej niepowinieneś mieć problemów z dobraniem obiektywu. Z 40D już zupełnie inaczej współpracuje AF tak jak i w moim 450D.
Niestety jednak to nie są obiektywy najwyższych lotów jeśli chodzi o AF, wiec na wymianę jedną lub dwie lepiej się przygotować. Chyba, że w sklepie którym będziesz kupować mają kilka, wystarczy potestować.
Co do Sigmy nie to żebym coś miał do Sigmy jako takiej ale bierz Tamrona. Jeśli chodzi o ostrość, bokeh itp. jest baaardzo fajny![]()
he no to ok w sumie mają 2 sztuki w piątek prawdopodobnie bądą testował muszę wziąć parę drobiazgów ze sobą bo w sklepie niestety nie mają:P mam nadzieję, że będzie trafiał jeśli nie to nastawiam się ewentualnie na sigmę 24-70 ze stałką 2.8 o ile pamiętam dobrze albo od 2.8 koszt cos 2tysieno w sumie będzie też 18 - 200 sigma którą zamówiłem:] w podpisie wyprzedziłem fakty zaraz poprawie.
...Always Look on the Bright Side of Life[40D + T17-50 2.8F]...and nothing else matters
Ja swojego nie wybierałem. Kupiłem go u naszego forumowego kolegi, nie będę pisał u kogo żeby nie być posądzonym o reklamę, chociaż i tak wiadomo o kogo chodzi. Zarówno z 400D jak i z 40D nie miałem żadnych problemów. W tej cenie to bardzo dobry wybór i warto zadać sobie trochę trudu, aby wybrać dobrą sztukę z kilku jeżeli jest taka możliwość. 1 na 50 to chyba raczej gruba przesada. Może sprzedawca ma większą prowizję od Sigmy![]()
W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.
Ja miałem nieprzyjemności z sigmami. Tamrony jakoś trafiają. Sprzedaję akurat 17-50 2.8. Na 400D i na 40D nie miałem żadnych problemów... ale nie powiem bo wybrany był jako jeden z kilku jako najostrzejszy. Natomiast bf lub ff nie miał żaden w sklepie.
poczekaj to kupisz ten plastik za tysiaka
oczywiscie z dwojga zlego tamron
a ktory trafia .... to bez sensu pytanie jak zawsze, do tanga trzeba dwojga
wez swoje body i potestuj w sklepie po to sa sklepy
http://www.focustestchart.com/focus21.pdf ;-) może się przydać zamiast drobiazgów...
Ja mam tę sigmę, ale z tego co czytam chyba więcej osób popiera "wyselekcjonowane" tamrony. No i moja sigma ostatnio zaliczyła naprawę -- coś się w niej zacięło, niestety nie wiem dokładnie co i jak, bo serwis (niemiecki) nie udzielił informacji.
Ale żeby nie było -- moja sigma trafia w punkt, wzięłam "pierwszą lepszą" i generalnie jestem zadowolona -- seria EX sigmy ma wiele zalet. Właściwie to wzięłam ją, bo tamrona nie miałam gdzie kupić "namacalnie", ale nie żałuję![]()
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
no to mam 2 wyjscia: 1- przetestować w sklepie te 2 szkła tamronka które posiadają na miejscu albo sprawdzić sigmębędę polował na tamrona być może się uda
jesli nie to sigma
dzięks
albo uderzyć do kolegi Cichego o którym wszyscy wiemy i nie ma co ukrywać ze prowadzi sprzedarz tamrona i ma wyselekcjonowane egzemplarze
nie korzystałem z jego usług, Urgur korzystał i nie narzeka, jest wręcz zadowolony
450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS
Hmm znam kolegę Cichego ale z krakowa, raczej to nie ten sam ale ja kupuję w euro rtv agd i biore sprzet raty szkło + torba + statyw i inne drobiazgipo zakupie pochwalę się zdjęciami tak czy inaczej w temacie ktory założyłem " Witam"oponowałem na 18-200 Os Dc sigmy ale widzę ze GO i kolorki piekniejsze w 17-50 tamroniku czy tez w Si 18-50 oba 2.8efff tak więc pozostaję przy tych opcjach
![]()