Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Ile płaciliście za wymianę migawki ?

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie Ile płaciliście za wymianę migawki ?

tak jak w topicu, prosze wpisujcie , jaki model analoga, gdzie dokonywano naprawy, i ile cala impreza kosztowala, niedlugo dostane 600 chora na migawke i juz zaczynam sie rozgladac za dobrym miejscem do naprawy... pozdrawiam...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Domyślnie

Ja w 10D placilem 630 na Zytniej. Kilka miesiecy temu.
    Camera Obscura

Miasto
    Silesia

Domyślnie

no tak ale na szczescie koszta wymiany w analogu sa wysoce nizsze
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    no tak ale na szczescie koszta wymiany w analogu sa wysoce nizsze
    A skad wiesz?

Miasto
    Silesia

Domyślnie

w krakowie okolo 250 zl w warszawie niewiem ile, sam tam bede dzwonil, ceny wahaja si eod 150 do 250 zl chcialem sie upewnic gdzie jest pewnie a gdzie jest taniej... i czy foto tronik bedzie lepszy od zytniej..

Domyślnie

Przede wszystkim witam na Grupie! To pierwszy mój post tutaj :smile: Tyle tytułem wstępu.

Odnosząc się do tytułowego postu, chciałbym zaproponować, abyście podawali również "przebieg" migawki do czasu jej wymiany. Moja prośba wynika stąd, że jest wiele sprzecznych informacji na temat wytrzymałości (liczba cykli) migawek w lustrzankach cyfrowych. Domyślam sie, że nie ma tutaj żadnej reguły, ale zawsze warto przynajmniej w przybliżeniu wiedzieć, jak długo nasz sprzęt powinien jeszcze bezawaryjnie popracować.

Pozdrawiam

Robert

Domyślnie

No tak, mowa o analogach, ale odpowiedzi dotyczyły również cyfry, więc mam nadzieję, że nie będziecie mieli mi za złe, że podczepiam się tutaj z pytaniami o lustrzanki cyfrowe.

Miasto
    Silesia

Domyślnie

nie Rob, nie martw sie nie mam(y) za zle rzecz w tym ze nikt nie odpowiada... a migawka, no coz gdzie juz taki watek byl, w analogach to jest od 30k do nawet 100k w zaleznosci od modelu, a niewiem czy ktos potrafi policzyc po jakim czasie szlag mu migawke trafil, a i czy na zytniej podaja choc w przyblizeniu takie rzeczy, mowa oczywiscie o wszystkich analogach...

Początki nałogu

Domyślnie Ile płciliscie za mig....

Thorin-dwa lata masz jak w banku a potem za cene wymiany hamulca migawki kupisz całą lustrzanke,pamiętaj mam jeszcze eosa5 za dwa lata bedzie wart 150 zł :razz: W nim hamulce migawki nie siadają.
    Cześc.Ch.

Miasto
    Silesia

Domyślnie

true... true...
    ale mam sentyment do 600tki, mialem 100 ale to nie to samo zawsze mi sie 600tka marzyla
    Ostatnio edytowane przez thorin ; 05-09-2005 o 22:22

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów