Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: [Erg] Pierwsze podejście

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Na twoich zdjęciach nie ma kobiety. Jest lalunia wyginająca się w tyleż bezsensowny co oklepany sposób do tego świecona tak że bardzo mocno widać że świecona była. Żadnej obietnicy, intrygującego spojrzenia, nic. Tylko fastfud, łatwo wchodzi, łatwo wychodzi i po minucie człowiek nie pamięta co oglądał. Nie powiem Ci co technicznie skopałeś, o to pytaj miclesa, dla mnie twoje zdjęcia pogrąża to że zamiast dziewczyny mógłbyś wstawić manekina i efekt emocjonalny był by taki sam, a w sumie nawet mocniejszy. Pooglądaj galerie Venomera albo Altowiolistki, tam możesz znaleźć inspirację.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 11-09-2009 o 17:02
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Dopiero zaczyna Awatar Erg

Domyślnie

Mam nadzieję że Ola tego nie przeczyta, bo to wątpliwa przyjemność, dzięki błędom fotografa, być określoną lalunią, manekinem czy fastfoodem.

Krytyki SWOJEJ pracy się nie boję, po to właśnie wsadziłem zdjęcia na CB, żeby obejrzeli je lepsi ode mnie. Wiem że fakt, że zdjęcia podobają się w otoczeniu, nie jest jeszcze wyznacznikiem ich jakości. Żałuję tylko że nie przewidziałem krytycznych uwag na temat Bogu ducha winnej modelki-amatorki. Szkoda, bo pewno nieprędko odważę się cokolwiek pokazać publicznie. Chyba że w "krajobrazach", bo ciężko zarzucić Tatrom, że się nierówno wypiętrzały w górnej kredzie...

Przeglądałem inne galerie. Mam świadomość, że są tu znakomite prace. Jedne podobają mi się bardziej, inne mniej. Staram się podglądać, niekoniecznie powielać. Może mam odmienne poczucie estetyki. Może brak mi tej iskry, ale mam prawo do czerpania przyjemności z robienia zdjęć i nauki. Nie każdemu dane jest być Paganinim, wielu całe życie gra drugie skrzypce. Ale próbować warto i trzeba.

A odsyłanie do galerii Venomera czy Altowiolistki to trochę tak jakbyś trampkarzowi, którego za najbliższy cel stawia sobie awans do okręgówki powiedział: z czym do ludzi, popatrz jak gra Zidane albo Beckham. Ciężko to sobie wyobrazić, ale nawet oni kiedyś zaczynali, i też ktoś im powiedział, jak piłkę dobrze kopnąć...
    Ostatnio edytowane przez Erg ; 11-09-2009 o 18:59

Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie pisałem o dziewczynie tylko o Twoim sposobie jej pokazania, żadnych uwag na jej temat nie przeczytałeś proszę mi tu nie nad interpretować, zostawmy to kobietom. Nigdzie też nie napisałem że bez sensu pokazywałeś zdjęcia ani że masz wrócić jak zaczniesz trzaskać zdjęcia jak venomer czy alto. Bez sensu jest tylko to jak odnosisz się do krytyki własnych prac, prosiłeś o opinię i ją dostałeś, pokazuj dalej, będą pewnie następne zjebki, ale nie wiem jak Ciebie, ale mnie takie zjebki najlepiej motywują do pracy. Pracuj dalej, rób zdjęcia, pokazuj, rób zdjęcia, pokazuj... Był tu wątek użytkownika allgsm który zamiast się obrażać starał się doskonalić warsztat i doszedł do ciekawych rezultatów Tobie polecam to samo. Zawsze możesz też olać ciepłym moczem moje wywody i zadowolić się komentarzami "bardzo przyjemnie się ogląda" bo ładne babeczki zawsze przyjemnie się ogląda, więc jeżeli Ci to starcza to też luz, pokaż więcej cycków, będzie jeszcze przyjemniej.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Znam wątek allgsm, śledzę postępy niemal od początku i gratuluję. Szacunek.
    Ja też nie obrażam się za krytykę. Dając tu zdjęcia wręcz jej oczekuję.
    Ale bardzo, bardzo głupio mi na myśl, że dziewczyna może przeczytać zdanie:
    Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Na twoich zdjęciach nie ma kobiety. Jest lalunia wyginająca się w tyleż bezsensowny co oklepany sposób...
    Nie nadinterpretuję. Wg mojej wiedzy o kobietach, żadnej nie byłoby przyjemnie. Obojętnie czy napisałbyś tak bezpośrednio o niej, czy tylko jej niekorzystnym wizerunku na moim nieudanym zdjęciu... I tyle.
    Krytykuj światło, kadr, zamysł, oryginalność, stylizację. Ja będę wyciągał wnioski. Nie określaj dziewczyn ze zdjęć jako powyginane lalunie. Ja (i pewno nie tylko ja) wolę takie "oklepane" sprawdzone pozy, niż "prawdziwie artystyczne" zdjęcia modelek w pozycjach przeczących zasadom zdrowego rozsądku, grawitacji oraz ludzkiej anatomii, a do tego w makijażu a'la "wyłowili mnie już po tygodniu", któych wręcz nie lubię. Ale nie przyszłoby mi do głowy napisać komukolwiek: na zdjęciu widzę szpetną paralitkę...

Z szacunkiem i delikatnie do naszych modelek - to jest mój apel.

Miasto
    wawa

Domyślnie

A Ty widzę dalej swoje. Powtórzę jeszcze raz, choć już bez nadziei na zrozumienie, nie napisałem nic o Twojej modelce, napisałem tylko o Twoim jej przedstawieniu. To że na tych zdjęciach wygląda jak wygląda to tylko i wyłącznie Twoja zasługa. Gdybym napisał że ma brzydki, garbaty nos, albo coś w tym stylu miało by sens to co napisałeś, teraz nie ma żadnego.

Coś już napisał
    Miasto
    ursn

Domyślnie

przepraszam za ot, ale ...
    Cytat Zamieszczone przez pank
    Nie powiem Ci co technicznie skopałeś, o to pytaj miclesa,
    micles chwilowo zajety byciem gwiazdorem prasy kolorowej

Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vit Zobacz posta
    przepraszam za ot, ale ...

micles chwilowo zajety byciem gwiazdorem prasy kolorowej
    Tiaaa... Normalnie, laski ściągają majty przez głowę.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wybaczcie, że się wtrące do dyskusji - jestem tu tylko cichym "czytaczem/podglądaczem", ale imho pankowi chodzi o to, że nie komentuje tu w żaden sposób modelki, tylko to jak on odczuwa te zdjęcia i jakie wywierają na nim wpływ. Nikt z forumowiczów zapewne nie zna Oli (poza Tobą oczywiście ) i nie komentuje jej osoby, tylko co najwyżej sposób w jaki "zagrała", na pokazanych przez Ciebie zdjęciach, bądź też nie. Ja się tam zupełnie nie znam i moje zdanie jest chyba niewiele warte, ale zobacz np na 4 i 5 zdjęcie - imho widać na nich, iż dziewczyna dobrze się bawi i czerpie przyjemność z tych zdjęć, dla mnie wygląda bardzo naturalnie, później spójrz na pozostałe prace - np na zdjęciu nr 1 buzia modelki ładnie się śmieje, ale oczy już nie do końca.

Zresztą jak już mówiłem, ja się tam nie znam a to są tylko moje luźne dywagacje.

Pozdrawiam i czekam na więcej zdjęć. Nie bój się ich wrzucać, to na bank Ty i Ola na tym skorzystacie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Uwierz mi nie ma nic gorszego jak fota bez komentarza ,a u Ciebie burza więc nie przejmuj się i dawaj dalej ….każdy ocenia jak potrafi wyciągaj wnioski ..pozdrawiam

Domyślnie

Ok, dzięki za uwagi
    Vitezowi dziękuję za przerzucenie wątku w spokojniejsze miejsce

Kontynuuję. Tym razem w roli głównej Alina, jako tło występuje zrujnowana fabryka.

9.

10.

11. W sumie nie przepadam za konwersją do BW, ale tu akurat wyjątkowo bardziej mi pasowało

Proszę o konstruktywne komentarze
    Ostatnio edytowane przez Erg ; 21-09-2009 o 10:11

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów