Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: [Erg] Pierwsze podejście

Dopiero zaczyna Awatar Erg

Domyślnie [Erg] Pierwsze podejście

Witam, i z pewną nieśmiałością wrzucam moje pierwsze zdjęcia na Canon-Board. :-D
    Będę wdzięczny za wszelkie konstruktywne uwagi.
    Na zdjęciach - Ola.

1.

2.

3.

4.

5.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jak dla mnie zdjęcia bardzo przyjemne w odbiorze, szczególnie 1 i 5. Na jedynce delikatnie doświetlił bym prawą strone twarzy. Pstrykaj dalej, miło się ogląda.

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Oprócz 1 i 5, wyróżniłbym jeszcze 4. Potwierdzam, ogólnie bardzo przyjemne
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Dopiero zaczyna Awatar sawek
    Miasto
    Zbąszyń

Domyślnie

1 i 5 świetne, 2 wygląda jakby była w ciąży, w 3 niepotrzebne te okulary w tylnej kieszeni, ogólnie bardzo naturalne pozowanie modeli
    5DmII + 16-35 f/2.8 L + 85 F1.8 + 40D + 17-55 IS USM 2.8 + Samyang 8mm + 2x 430 EX II

Uzależniony

Domyślnie

Fajna babka

darqi
    Guest

Domyślnie

Ola powinna być bardzo zadowolona Na 3 to światełko na czole zagrało niefajnie.

Domyślnie

Dziękuję za miłe słowa, również w imieniu Oli
    Faktycznie jeszcze nie do końca panuję nad wszystkimi elementami kadru, staram się zwracać uwagę na szczegóły, ale czasem mimo wszystko coś umyka. Okulary, plama światła na czole...
    Dorzucę więc dwie fotki bez zbędnych elementów w tle.

6.

7. (z miejcem na Twoją reklamę )

8. Bonus plażowy

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Wszystkie zdjęcia jakie pokazujesz siakieś mocno fastfudowe są. Od dawna fotografujesz?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Erg Zobacz posta
    Dziękuję za miłe słowa, również w imieniu Oli
    Faktycznie jeszcze nie do końca panuję nad wszystkimi elementami kadru, staram się zwracać uwagę na szczegóły, ale czasem mimo wszystko coś umyka. Okulary, plama światła na czole...
    Już chyba wiem w czym jest rzecz. Tak bardzo starasz się zrobić idealnie zakomponowane zdjęcie że zapomniałeś że fotografujesz kobietę a nie pakszot. Znasz tą dziewczynę? Może zamiast panować nad wszystkimi elementami kadru i zwracać uwagę na szczegóły zapanował byś nad relacją z modelką? Od ogółu do szczegółu, Panie.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 11-09-2009 o 13:04 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Dzięki za komentarz Pank. Ciężko mi się jednak odnieść do całości, bo nie bardzo wiem, co rozumiesz przez fastfoodowe zdjęcia. Z tonu wypowiedzi wnioskuję że w kategoriach komplementu raczej tego traktować nie powinienem (choć ja akurat lubię czasem hamburgera zjeść, na przykład )

Odpowiadając na pytania. Fotografuję nieco ponad rok (lustrzanką, wcześniejszej dokumentacji wakacyjnej kompaktem nie liczę).
    Olę znam. Nie jest to jakiś szczególny stopień zażyłości, ale też nie obca osoba. Koleżanka żony. Dla mnie trochę, jak to wyżej ujął Artur: fajna babka. Niezwykle pogodna z charakteru i do tego atrakcyjna. Więc o tym pamiętam, i taką chciałbym mieć na zdjęciach, próbując jednocześnie unikać wpadek kompozycyjno-technicznych...

Zdaję sobie sprawę że to nie mistrzostwo świata, ale po roku czytania CB, oglądania zdjęć innych i robieniu własnych doszedłem do wniosku, że już chyba mogę pokazać swoje fotki, nie męcząc specjalnie widzów i nie krzywdząc modeli. Do pewnego momentu można się rozwijać samemu, ale przychodzi chwila, że dalej bez obiektywnej oceny z zewnątrz jest ciężko o znaczną poprawę...

Jak zapanować nad relacją z modelką, i co konkretnie w moich relacjach jest nie tak, Twoim zdaniem?

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Erg ; 11-09-2009 o 15:25

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów