Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: 40D robi coś dziwnego na zdjęciach

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

no ja innego wyjscia nie widze. pozostaje albo cos w body albo wina karty. jaka to karta?

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Miałem to samo daaawno temu na 512tce Kingston`a w 20d. Identyczne efekty.

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Kolego allxages - ja przemyślałem zachowanie sprzętu i inne FAKTY, a nie teoretyzowałem.

Może tego nie zrozumiałeś, a ja powinienem wyrazić się jaśniej: Otóż kiedy miałem 40D i bufor się nie wyrabiał, zdarzało się dokładnie to samo, co takpoprostu. Identyczny efekt.
    Ale niektóre zdjęcia były robione bez serii, pojedyńcze strzały... Wiec bufor tutaj na bank wyrobił...

Loome
    A co do karty to SanDisk ultra II 8gb z allegro

Sławek
    pocieszasz mnie
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Kolego allxages - ja przemyślałem zachowanie sprzętu i inne FAKTY, a nie teoretyzowałem.

Może tego nie zrozumiałeś, a ja powinienem wyrazić się jaśniej: Otóż kiedy miałem 40D i bufor się nie wyrabiał, zdarzało się dokładnie to samo, co takpoprostu. Identyczny efekt.
    Ale ja nic nie mówie o objawach, tylko o skutkach :-)

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    Ale niektóre zdjęcia były robione bez serii, pojedyńcze strzały... Wiec bufor tutaj na bank wyrobił...
    Albo bufor, albo karta nie wyrabiała. Ja nigdzie nie pisałem, że robiłem serią. Prawie nigdy nie robię :-)
    Przy pojedynczych strzałach tak się czasem zdarzało (choć robionych raz za razem)

Coś już napisał Awatar scanus
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Albo bufor, albo karta nie wyrabiała. Ja nigdzie nie pisałem, że robiłem serią. Prawie nigdy nie robię :-)
    Przy pojedynczych strzałach tak się czasem zdarzało (choć robionych raz za razem)
    To co piszesz jest bez sensu. Z czym ci się bufor nie wyrabiał? Jak go zapełnisz i trwa zapis na kartę to puszka nie pozwoli ci zrobić zdjęcia.
    Miałeś walnientą kartę i tyle.
    Snujesz jakieś dziwne teorie.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scanus Zobacz posta
    To co piszesz jest bez sensu. Z czym ci się bufor nie wyrabiał? Jak go zapełnisz i trwa zapis na kartę to puszka nie pozwoli ci zrobić zdjęcia.
    Miałeś walnientą kartę i tyle.
    Snujesz jakieś dziwne teorie.
    Z tym buforem, to, fakt, nadużyłem.
    Natomiast torpedowanie przez ciebie mojego podejrzenia, że "karta nie wyrabiała" teorią w postaci "miałeś walniętą kartę" , to chyba zadanie dla semantyków...

Coś już napisał Awatar scanus
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z tym buforem, to, fakt, nadużyłem.
    Natomiast torpedowanie przez ciebie mojego podejrzenia, że "karta nie wyrabiała" teorią w postaci "miałeś walniętą kartę" , to chyba zadanie dla semantyków...
    OK. Więc co oznacza zwrot "karta nie wyrabiała"?
    Moim zdaniem z powodu wady karty nieprawidłowo zapisywana była część pliku. Może mieć to związek z temperaturą ale nigdy z prędkością zapisu co sugerowałby zwort "nie wyrabia". Czy robisz jedno zdjęcie czy serię do zapełnienia bufora, karta pracuje zawsze z maksymalną prędością na jaką pozwala jej konstrukcja i urządzenie, do którego jest podłączona.

Więc o co chodzi z tym "niewyrabianiem"?

Domyślnie

Miałem podobny problem jakieś 2 miesiące temu. Robiłem wtedy fotki seriami i kilka na 100 było takie jak u takpoprostu. W między czasie zrobiłem format systemu i problem ustąpił. Myślę, że tu może tkwić problem. Jakiś błąd w systemie operacyjnym może.

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marzlot Zobacz posta
    Miałem podobny problem jakieś 2 miesiące temu. Robiłem wtedy fotki seriami i kilka na 100 było takie jak u takpoprostu. W między czasie zrobiłem format systemu i problem ustąpił. Myślę, że tu może tkwić problem. Jakiś błąd w systemie operacyjnym może.
    Zabiorę głos, choć: nie mam zdania / jestem zdziwiony
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów