Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 82

Wątek: FOTOszkoła CYFROWE.PL

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasprzak Zobacz posta
    A wiadomo ile będzie tych body i mniej więcej jakie szkiełka i ilościowo jak to wygląda ?
    tutaj opisalem jak to mniej wiecej wyglada:

http://fotohasiok.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=269

szkiel i puszek nie starczy dla wszystkich, wiec warto sobie upatrzyc zdobycz i jak prowadzacy rzuci haslo, ze mozna wypozyczac, to od razu z wyciagnieta rączką ruszyc po stuff.
    jest roche L-ek, 17TS, 50, 85, 100 itd. tak na oko około 20 szkieł i 4-5 korpsów.
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ja też będę w Poznaniu

Domyślnie

Czy ktoś pamięta o tapecie z Eizo?

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pinio Zobacz posta
    Czy ktoś pamięta o tapecie z Eizo?
    Pinio, deklaruję się Ci to zawinąć...
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Domyślnie

Dzięki

Domyślnie

Również na 100% będę teraz na niedzielnych zajęciach w Poznaniu
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Domyślnie

Zajęcia przyjemne, kolega AMMarshall może potwierdzić - z paroma ładnym zabawkami też spacerował :-), przeszkadzały jedynie dłuższe momenty ciszy gdy była zamiana między grupami po plenerze i studiu, podczas wybierania zdjęć i oddawania sprzętów. W to miejsce pan z Canon'a mógł rzucić chociażby filmami z 7D czy 5D lub innymi filmami firmy, albo też cokolwiek z ich materiałów - byle nie było ciszy

Poza tym z najważniejszych rzeczy to możliwość wypożyczenia 7D, której osobiście nie mogłem sprawdzić - dopiero na końcu jak już przez parę rąk przeszła,z tego co pamiętam były 2 szt. 5D Mark II, 1 szt. 1Ds Mark III, z obiektywów był TS-E 24/3.5L II, po 2szt. 24-70L 2.8, 85 1.8, 50 1.8, 17-40L 4, 10-22 3.5-4.5, 70-200L 2.8, 100 2.8 i jeszcze parę - ale nie kojarzę.

Przyjemnie spędzony dzień - wielkiej nauki nie oczekiwałem, ale zabawnie było, trochę uwag/rad od prowadzącego uzyskałem, porozmawiałem na luźne i poważne tematy, a na końcu jeszcze trochę o drukarkach było. Czuję się też spełniony na temat wypożyczonego sprzętu, bo chciałem pomacać 7D, o zdjęciach nie myślałem, bo wiedziałem, że będzie ciężko, ale spróbowałem 5D - to był mój cel, bo wcześniej przy każdej okazji zawsze były to chwile pstrykania - raczej pstryknięcia dla odgłosu lustra niż kreatywności...takie bez głębszego zastanowienia, za to tutaj już była możliwość.

Przeczytałem gdzieś, że opinia wykładowcy była niesympatyczna, negatywna, że 'ciśnie po zdjęciach'. Na pewno nie miało to miejsce tutaj, albo ja się nie spotkałem. Krytyka była, ale ze spokojem.

Jednym słowem, nie ma co narzekać, szczególnie, że były darmowe - tylko cieszyć się, że się było i pogadało. Powiedziałbym nawet, że mimo, że darmowe to jednak troche szczęścia decydowało czy tam będziemy, bo na końcu pan z cyfrowe.pl mówił mi, że chętnych było MEGA dużo.

Myślę, że nikt nie wyszedł niezadowolony i ma podobne odczucia co ja.
    Ostatnio edytowane przez kasprzak ; 15-11-2009 o 21:10
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Coś już napisał Awatar sharky_88
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No i jeszcze ten kupon rabatowy 6% na monitory Eizo, dla wybranych :-D

Sumasumarum zajęcia odebrałem pozytywnie. Utwierdziły mnie w przekonaniu ,że obiektyw 10-22 jest dla mnie Może nie teraz, ale kiedyś sobie go sprawię...
    Be kind to those less fortune....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sharky_88 Zobacz posta
    ... Utwierdziły mnie w przekonaniu ,że obiektyw 10-22 jest dla mnie Może nie teraz, ale kiedyś sobie go sprawię...
    Również.
    Jeżeli mówimy o crop'ie i krajobrazy + architektura to napewno, musowy obiektyw i każdemu radzę przetestować.

Przy pełnej klatce to już 16-35 i 17-40

Cytat Zamieszczone przez sharky_88 Zobacz posta
    No i jeszcze ten kupon rabatowy 6% na monitory Eizo, dla wybranych :-D
    no i 10% na sprzęt Canon'a
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasprzak;729761

Poza tym z najważniejszych rzeczy to możliwość wypożyczenia [B
    7D[/B], której osobiście nie mogłem sprawdzić - dopiero na końcu jak już przez parę rąk przeszła,z tego co pamiętam były 2 szt. 5D Mark II, 1 szt. 1Ds Mark III, z obiektywów był TS-E 24/3.5L II, po 2szt. 24-70L 2.8, 85 1.8, 50 1.8, 17-40L 4, 10-22 3.5-4.5, 70-200L 2.8, 100 2.8 i jeszcze parę - ale nie kojarzę.
    No z tego co tam jeszcze pamietam to był 15-85 od 7-emki, 55-250 i 28-105 który został mi jak przychodziło do wypożyczania. Pomacałem 17-40 ale dopiero po zajęciach praktycznych.

Jedyne co mi się nie spodobało to to że wygrany plecak nie jest fotograficzny ani polar nie ma wieelkiego czerwonego napisu CANON

Ale taka organizacja jak na darmowe warsztaty myślę że była wporząsiu

p.s

acha i ktoś mi powie co specjalnego dostaliście w tych torbach od cyfrowych ? bo ta atrakcja mnie ominęła

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów