Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Grip BG-E5 - problem z akumulatorami

Domyślnie Grip BG-E5 - problem z akumulatorami

Witam
    Niedawno kupiłem do Canona 450D grip'a BG-E5 Delta. Zauważyłem że włożone do niego akumulatory LP-E5 rozładowują się samoczynnie bardzo szybko. W pełni naładowany akumulator włożony bezpośrednio do aparatu trzymał bardzo dobrze. Od kiedy używam gripa w pełni naładowany akumulator po kilku dniach nieużywania jest całkowicie rozładowany. Aparat napewno jest wyłączony.
    Czy jest to normalne zachowanie czy też mój grip jest wadliwy. Nie mam doświadczenia z tego typu rządzeniami.

Dziekuję za pomoc

Coś już napisał Awatar maciej76
    Miasto
    gno-wlkp

Domyślnie

cos nie tak, nawet jak aparat zostanie wlaczany wpada w stan uspienia i nie powinno imec to miejsca

napisz do serwisu

przy moim uzytkowaniu laduje aku raz na miesiac jak nie rzadziej i dobrze trzymaja energie siedzac caly czas w gripie, jeden org lp e5 drugi delta
    450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS

Domyślnie

z tego co znajomi (posiadający zamienniki) mi mówili to właśnie w zamiennikach czesto wystepuje ten problem - ja kupiłem oryginalny grip, problem u mnie nie istnieje.
    może coś w tym jest
    "Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
    Fotoblog (:

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Mam deltę bg-e5 i 2 aku oryginał i zamiennik. Akumulatory trzymają baaardzo długo - akumulatorów nie wyjmuję, gripa nie wyłączam. Bywa że i oryginalne gripy rozładowywują baterie.

Domyślnie

Dzieki za info - czas na kontakt z serwisem
    C50D | Canon 70-200 f/4 L IS USM | Tamron 17-50 2.8| Speedlite 580 EX II

Coś już napisał Awatar maciej76
    Miasto
    gno-wlkp

Domyślnie

napisz proszę jak cala sprawa się zakończyła
    450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS

Domyślnie

Nie chcę zakładać oddzielnego wątku, bo mam identyczny problem, tyle że z zamiennikiem gripa BG-E4 (do 5D) - bardzo szybko rozładowuje baterie. Czy ktoś wie co z czymś takim zrobić? do jakiego serwisu się z tym zgłosić?
    Analog: Canon AE1 + Canon 50 mm 1,8, 28 - 80 3.5 - 4.5 macro | Cyfra: Canon EOS 5D + grip; Canon EOS 350D + Grip | Sigma 28 - 70 DG | Canon 50 mm 1.8 | Canon PowerShot G3 | m42: 1:2.8 35 mm Weitwinkel; Jupiter 37A; Zenitar 16 mm | mieszek do macro | cokin
    kubicki.BLOG | kubicki.info | Deviantart | Rumours About Angels II | moja galeria na forum

Uprawnienia umieszczania postów