Na Żytniej czy w Berlinie? Bo to dwie różne sprawy
Ja podobno miły nie jestem, ale postaram się wrzucić sample z 300D i 350D. A tak w ogóle to tak mi się ten lens podoba, że spuszczę niedługo 17-55 IS na giełdę, ale z revoltą nie będę dyskutować![]()
Na Żytniej czy w Berlinie? Bo to dwie różne sprawy
Ja podobno miły nie jestem, ale postaram się wrzucić sample z 300D i 350D. A tak w ogóle to tak mi się ten lens podoba, że spuszczę niedługo 17-55 IS na giełdę, ale z revoltą nie będę dyskutować![]()
the silence is deafening
Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS
Witajcie, wiadomo coś więcej o autofocusie w xxxD?
Mam 500D i napalam się na ten obiektyw, albo na sigmę 17-70 (tańsza)
Używam głównie do focenia na codzień, podczas wycieczek itp. Brakuje mi dłuższej ogniskowej niż oferuje KIT, ale nie potrzebuje aż tak długiej jak w obiektywach tele. 70 było by ok a 85 to już bosko
Tylko czy będzie smigał z moją puszką?
ale chodzi tylko o dluzsze ogniskowe, a roznica miedzy 15mm a 17mm Ci nie robi?
to czemu nie 18-135? optycznie obleci, jest 2x tanszy niz 15-85, a zasieg ma duzo wiekszy. do tego bardzo dobrze sie balansuje z puszka tak dwu jak i trzycyfrowa, gdzie 15-85 jest jakby ciut za duzy. to jest co prawda taki troche upgrade'owany kit pod wzgledem mechanicznym i optycznym ale do 500D, moim zdaniem, jak znalazl
wlasnie bylem w fotojokerze, podpialem 15-85. ostre foto na 1/8 bez problemu przy 85mm.
AF tak szybki i cichy, ze nei bylem pewien czy ostrzy czy nie
gdyby nie jasnosc to szklo ideal.
ps. mi, z 40d wygodnie się trzymalo, nawet bardzo![]()
Witam........ długo przeglądałem wszelakie dyskusje i testy tego obiektywu i powiem, że ....... niewiele z tego wyniosłem.
Jak ktoś nie jest teoretykiem, a fotografuje w różnych warunkach dla przyjemności to niech się dłużej nie ogląda, nie czyta tych różnych pseudotestów, a kupuje !!!
Używam go z EOS 50 D. Kosztuje juz poniżej 2 500 zł.
Pozdrawiam .... Janek![]()
Chciałbym.
Ale ciągle czekam na jakiś test z canonami xxxD, podobno kiepsko współpracuje, jednak w necie nic nie znalazłem.
Z tego co czytam, to wiekszosc pisze ze ze wszystkimi trzycyfrowymi eosami wszystko im zle wspolpracuje. Ja bym sie nie przejmowal, tylko wzial pod uwage ze te uklady AF w tych puszkach nie sa tymi z jedynek. I tyle, nie beda tak samo dokladne. Ponadto, jesli USM by nie potrafil, to kto ?![]()
Masz trochę fotek w wątku http://canon-board.info/showthread.php?t=58508. Co do współpracy - gwint pasuje.
Entuzjastyczny Neofita
Tylko coś ustawianie ostrości nie działa. andrewjohn coś pisze o komentarzu na optycznych, ja tam tego nie znalazłem. Nikt nie potwierdził współpracy USM i xxxD. Nie wiem co robić. Czekam, zawsze jeszcze cena spadnie ciut![]()