Strona 31 z 50 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 497

Wątek: Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrewjohn Zobacz posta
    Na optycznych pojawił sie komentarz do testu tego szkła niejakiego revolty, który ostrzega przed złą pracą AF z puszkami z niższej półki (xxxD), czego nie da się podobno wyregulować w serwisie.
    Na Żytniej czy w Berlinie? Bo to dwie różne sprawy

Cytat Zamieszczone przez andrewjohn Zobacz posta
    Czy któryś z miłych kolegów forumowiczów, który posiada ten obiektyw i np. 450D mógłby się wypowiedzieć w tym temacie?
    Ja podobno miły nie jestem, ale postaram się wrzucić sample z 300D i 350D. A tak w ogóle to tak mi się ten lens podoba, że spuszczę niedługo 17-55 IS na giełdę, ale z revoltą nie będę dyskutować
    the silence is deafening

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Na Żytniej czy w Berlinie? Bo to dwie różne sprawy :
    Tego nie napisał. Natomiast twierdzi, że wyregulowali mu bezbłedny AF na 50-85 mm, natomiast na szerokim kacie miał dalej Front Focus. Jak zmienił puszke na 50D to problemy AF skończyły się. Wrzuć gietrzy faktycznie jakieś sample z 350D, please.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witajcie, wiadomo coś więcej o autofocusie w xxxD?
    Mam 500D i napalam się na ten obiektyw, albo na sigmę 17-70 (tańsza )

Używam głównie do focenia na codzień, podczas wycieczek itp. Brakuje mi dłuższej ogniskowej niż oferuje KIT, ale nie potrzebuje aż tak długiej jak w obiektywach tele. 70 było by ok a 85 to już bosko

Tylko czy będzie smigał z moją puszką?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eelbe Zobacz posta
    Używam głównie do focenia na codzień, podczas wycieczek itp. Brakuje mi dłuższej ogniskowej niż oferuje KIT, ale nie potrzebuje aż tak długiej jak w obiektywach tele. 70 było by ok a 85 to już bosko
    ale chodzi tylko o dluzsze ogniskowe, a roznica miedzy 15mm a 17mm Ci nie robi?

to czemu nie 18-135? optycznie obleci, jest 2x tanszy niz 15-85, a zasieg ma duzo wiekszy. do tego bardzo dobrze sie balansuje z puszka tak dwu jak i trzycyfrowa, gdzie 15-85 jest jakby ciut za duzy. to jest co prawda taki troche upgrade'owany kit pod wzgledem mechanicznym i optycznym ale do 500D, moim zdaniem, jak znalazl
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 26-01-2010 o 17:18
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

wlasnie bylem w fotojokerze, podpialem 15-85. ostre foto na 1/8 bez problemu przy 85mm.
    AF tak szybki i cichy, ze nei bylem pewien czy ostrzy czy nie
    gdyby nie jasnosc to szklo ideal.

ps. mi, z 40d wygodnie się trzymalo, nawet bardzo

janek81
    Guest

Domyślnie

Witam........ długo przeglądałem wszelakie dyskusje i testy tego obiektywu i powiem, że ....... niewiele z tego wyniosłem.
    Jak ktoś nie jest teoretykiem, a fotografuje w różnych warunkach dla przyjemności to niech się dłużej nie ogląda, nie czyta tych różnych pseudotestów, a kupuje !!!
    Używam go z EOS 50 D. Kosztuje juz poniżej 2 500 zł.
    Pozdrawiam .... Janek

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Chciałbym.

Ale ciągle czekam na jakiś test z canonami xxxD, podobno kiepsko współpracuje, jednak w necie nic nie znalazłem.

Początki nałogu

Domyślnie

Z tego co czytam, to wiekszosc pisze ze ze wszystkimi trzycyfrowymi eosami wszystko im zle wspolpracuje. Ja bym sie nie przejmowal, tylko wzial pod uwage ze te uklady AF w tych puszkach nie sa tymi z jedynek. I tyle, nie beda tak samo dokladne. Ponadto, jesli USM by nie potrafil, to kto ?

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eelbe Zobacz posta
    Chciałbym.

Ale ciągle czekam na jakiś test z canonami xxxD, podobno kiepsko współpracuje, jednak w necie nic nie znalazłem.
    Masz trochę fotek w wątku http://canon-board.info/showthread.php?t=58508. Co do współpracy - gwint pasuje.
    Entuzjastyczny Neofita

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tylko coś ustawianie ostrości nie działa. andrewjohn coś pisze o komentarzu na optycznych, ja tam tego nie znalazłem. Nikt nie potwierdził współpracy USM i xxxD. Nie wiem co robić. Czekam, zawsze jeszcze cena spadnie ciut

Strona 31 z 50 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów