Nie, tylko zauważyłem (bez prawnika), że minimalna odległość ostrzenia to zdaje się 0.8f... (http://www.freepatentsonline.com/20090251589.pdf, strona 29).
Na oko - ze schematów blokowych wynika, że różnią się istotnie. Może to będzie 180 L IS?
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 11-12-2009 o 12:39
EOS - conditio sine Kwanon...
Dla mnie te patenty są słabo czytelne. Nie tyle o język chodzi, co po prostu za głupi jestem z optyki
Np. w jednym z nich mamy wielokrotnie schemat 300/4 L IS, więc trudno się zorientować czy to się odnosi do nowych produktów, wersji czy może raczej tylko samych technologii, które pojawią się w zupełnie nowych obiektywach (albo wcale).
O sh.. ! Obiektyw jest naprawdę super ! Kupiłem go przed pojawieniem się oceny na optyczneAle nie żałuję! Właśnie go rozpakowałem i porobiłem kilka fotek. Naprawdę bardzo dobre wykonanie. Na 350D świetnie się spisuje. Kupiłem go za ok 2,6 k ale było warto. AF, IS działają bez zarzutów
W razie pytań piszcie
Kto się zastanawia jeszcze, niech go bierze!
![]()
Ostatnio edytowane przez bartosztroch89 ; 11-12-2009 o 15:34
www.bartosztroch.com
5ds + some shit
Czy ktos juz ma jakies opinie na temat obiektywu "połączonego" z EOS 500D, czy warto go kupic pod ten korpus?
Test na optycznych pokazał rewelacyjne wyniki tego obiektywu, aż za dobre, ciekaw jestem tylko czy przypadkiem optyczni nie "stuningowali" trochę wyników. Trzeba poczekać na opinie użytkowników i fotki. W najbliższym czasie chciałem porwać się na 24-105 ale teraz to już zgłupiałem.
C 50D + C 50 1.8 + C 17-85 IS USM + LowePro SlingShot 200AW + tanie gadżety
"stuningowali" a od kiedy optycznym Canon w testach wychodzi dobrze. Canon ogólnie nic nie daje więc testy kiepskie ale czasami należy coś dobrego napisać by całkowicie się nie ośmieszyć. Wiele obiektywów ocenianych jako kiepskie użytkownicy chwalą.
chyba Canon w końcu zapłacić haracz Optycznym ;]