Pokaż wyniki od 1 do 10 z 108

Wątek: Canon 7D Filmy

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tasma Zobacz posta
    Parametry widoczne na gornym wyswietlaczu mniej wiecej 1/12 s f3,5 ISO 3200 (automatycznie ustawione przez aparat). Jak mozna nagrac 60 klatek zczytujac obraz z matrycy przez 1/12s? Co ciekawe powstaje calkiem plynny (troche zaszumiony) obraz. Mysle ze kazda klatka musi byc naswietlana te 1/12s bo bylaby ciemna.
    Oj, te dane z wyświetlacza to chyba ekspozycja do pojedyńczego zjęcia, interpolowana potem przez procesor w trakcie filmowania. W trybie 60fps czas naświetlania klatki nie może być dłuższy niż 1/60, no bo jak niby?
    BTW, co to jest ten "metering timer"?

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doleslav Zobacz posta
    BTW, co to jest ten "metering timer"?
    Według polskiej instr. (strona 137): timer pomiarowy - pozwala zmienić czas wyświetlania ustawienia ekspozycji

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie video 1.08 vs. 1.09

the silence is deafening

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mam pytanie na ile użyteczne do nagrywania małych dzieci będzie 7D? Mam obecnie 40D oraz niezłą kamerę na DVD. Jednak noszenie obu rzeczy razem i to w dodatku z dziećmi jest co najmniej uciążliwe - stąd pomysł o przejściu na 7D.

Podpinane byłoby pod 24-105/4 oraz 85/1.8. Pytanie czy będę w stanie nagrać scenki z dziećmi i wrzucić to później na płytę DVD bez znajomości programów do edytowania nagrań/etc?

Opcją alternatywną jest pozostanie z obecnym zestawem i dokupienie 70-200/4IS.

Pzdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez P_wrc Zobacz posta
    Mam pytanie na ile użyteczne do nagrywania małych dzieci będzie 7D? Mam obecnie 40D oraz niezłą kamerę na DVD. Jednak noszenie obu rzeczy razem i to w dodatku z dziećmi jest co najmniej uciążliwe - stąd pomysł o przejściu na 7D.

Podpinane byłoby pod 24-105/4 oraz 85/1.8. Pytanie czy będę w stanie nagrać scenki z dziećmi i wrzucić to później na płytę DVD bez znajomości programów do edytowania nagrań/etc?

Opcją alternatywną jest pozostanie z obecnym zestawem i dokupienie 70-200/4IS.

Pzdr
    Zarówno 7D jak i 5D mrkII można zrobić cuda, ale oczywiście nie tak od razu jest świetnie. Trzeba dużo poćwiczyć sobie, bo trochę inaczej się to obsługuje niż kamerę. Poza tym filmy bez obróbki (i zastosowania odpowiedniego kodeka) naprawdę sporo ważą...

Uprawnienia umieszczania postów