Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 108

Wątek: Canon 7D Filmy

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Zgierz

Domyślnie

Całkiem ciekawy watek, ja również uczę się tez filmować, posiadam jednak 5dmk2 i jestem z niego zadowolony, również parę ciekawych informacji dowiedziałem się z forum www.moviesdslr.pl polecam

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rene Zobacz posta
    Dzięki panowie. Daliście mi dużo cennych informacji, zwłaszcza ta którą przeoczyłem - obróbka filmu i koszty sprzętu który to uciągnie.
    Generalnie Mac i kropka, na pc polecam kodek neoscene ($129)
    http://www.cineform.com/neoscene/

Interesuje mnie coś co:
    Nie żartuj.

4. w jakiej rozdzielczości i fps powstają filmy dvd które bez problemu mieszczą się na płycie 4,7 GB?
    720x576@25

jaka jest potrzebna konfiguracja sprzętu aby taki film (jakość jak w punkcie 4) obrobić?
    Mocny Mac z FCS lub bardzo mocny (6-12 GB, najmocniejszy CPU; wskazany Xeon x2, b. szybkie dyski ) PC

Żebyś się nie zniechęcił to proponuję:

1. cineform neoscene
    2. mocny komp z mini Core2Quad mocno pchniętym, 4 dyski (2 raid na video, jeden system, jeden plik wymiany)
    3. stabilny software (legalny zazwyczaj jest stabilny, np. Adobe Premiere Pro, Procoder)
    the silence is deafening

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven
    fotografia
    akwarystyka

Dopiero zaczyna

Domyślnie

gdzieś o tych selkach słyszałem i podobno już lepiej bez steadicama bo z tymi szelkami to masakra

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

(chyba jeszcze nie było)
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

Mam pytanie,film z 7D jest w formacie mov odtwarzany przy pomocy oryginalnego canonowskiego softu jest ok,natomiast odtwarzany np. w Quick Time kolory robią się wyblakłe i tak jak by tracił kontrast,taki sam skutek jest przy konwersji mov do avi,obojętnie jak zaawansowanym programem,czy ktoś zna sposób jak odtwarzać te pliki z 7d bez canonowskiego softu zachowując jednocześnie jakość kolorów mi kontrastu?

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maykster Zobacz posta
    Mam pytanie,film z 7D jest w formacie mov odtwarzany przy pomocy oryginalnego canonowskiego softu jest ok,natomiast odtwarzany np. w Quick Time kolory robią się wyblakłe i tak jak by tracił kontrast,taki sam skutek jest przy konwersji mov do avi,obojętnie jak zaawansowanym programem,czy ktoś zna sposób jak odtwarzać te pliki z 7d bez canonowskiego softu zachowując jednocześnie jakość kolorów mi kontrastu?
    U mnie QT też źle pokazuje. Po konwersji za pomocą AvideMuxa do np. xvida, divixa mam juz normalne kolory w WMP i w programie Subedit.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    U mnie QT też źle pokazuje. Po konwersji za pomocą AvideMuxa do np. xvida, divixa mam juz normalne kolory w WMP i w programie Subedit.
    Dzięki za pomoc,rzeczywiście działa ,jest strata w kontraście ,ale akceptowalna ,myślę ,że to efekt konwersji

Coś już napisał Awatar RedWine
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maykster Zobacz posta

Gdzieś to pisali już , zainstaluj sobie KMplayer i odtwarza ok.

RedWine and D'SLR
    CxD + kilka szkiełek i klamot ...

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów