Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II VC

Domyślnie

moim zdaniem stabilizacja przy ogniskowych 17-50 to gadżet i dużo chętniej widziałbym, żeby wymienili w nim silnik AF na coś mniej.. donośnego

Bywalec Awatar fotomih
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    Kurde, nie wytrzymam do października, znowu ten nikon wrrrr
    2200 trochę dużo, chyba lepiej pogodzić się ze zmiennym światłem sigmy 17-50 2,8-4 OS HSM i 800zł zaoszczędzić
    A czy wiadomo już coś o tej sigmie? Jak się spisuje pod światło? Jak z rozdzielczością? Ponad 2k to już blisko 17-40L...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kinimodgdynia Zobacz posta
    moim zdaniem stabilizacja przy ogniskowych 17-50 to gadżet i dużo chętniej widziałbym, żeby wymienili w nim silnik AF na coś mniej.. donośnego
    Słusznie. Najpierw powinni zmienić silnik, bo te co mają to jakiś koszmarny relikt przeszłości. Stabilizacja to gadżet, za który będzie trzeba dopłacić 5 stów

Cytat Zamieszczone przez fotomih Zobacz posta
    A czy wiadomo już coś o tej sigmie?
    To nie ten temat.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cichy-a o czyms nowym pod FF nie slychac, bo ostatnio tylko crop na topie u tamrona.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    Kurde, nie wytrzymam do października, znowu ten nikon wrrrr
    2200 trochę dużo, chyba lepiej pogodzić się ze zmiennym światłem sigmy 17-50 2,8-4 OS HSM i 800zł zaoszczędzić
    Czy ja wiem czy to duzo? Jesli jakosc nie spadnie, a IS bedzie na dobrym poziomie to dalej mamy szklo w okolicach polowy ceny orginalu. Po za tym to cena startowa.

Ja cicho licze na to, ze wlasciwosci optyczne tez pojda do gory.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kinimodgdynia Zobacz posta
    Co do satbilizacji w duzej mierze, ale nie do konca sie zgadzam. Jednak co do AFa to juz i owszem. Po za halasem dodalbym prosbe o lepsza prace w mniej kontrastowych/ciemnych kadrach.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 03-09-2009 o 22:16 Powód: Automerged Doublepost
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Fajnie, juz kiedys sie zastanawialem kiedy wyjdzie wersja z VC
    Swietne szklo + IS i mamy naprawde genialny zestaw.
    Moze w koncu wyjdzie T70-200 2.8 VC

arturo321
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich. A to ci klops.Już miałem lada dzień uskutecznić zakup tego tamaronika a przez przypadek trafiłem na wieści o nowszej serji. Poczekam te pare dni aż wszystkie informacje ulegną weryfikacji i wtedy zobaczymy. A może da rade kupić wczesniej. W USA już można znalazłem cene 640 dol. Ale to w stanach a jak w Polsce.......

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

I już mamy teścik na forum Zapraszam.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Na dpreview pojawił się link do przykładowych fotek z tego Tamrona na D300. Z Exifa nie wynika jednoznacznie, że to VC więc to może być jakaś ściema (chociaż np. moja sigma w exifie to po prostu 70-300).

Link w japańskim
    Ostatnio edytowane przez dariuszman86 ; 17-09-2009 o 18:44 Powód: addendum
    Canon 500D Gripped + Tamron 17-50 2.8 VC + Sigma 70-300 + Sunpak pz42x + Velbon Sherpa + wiele marzeń o lepszych szkłach... W planach: S10-20
    Flickr Photostream

Coś już napisał Awatar zamiatin
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

http://www.euro.com.pl/obiektywy2/ta...if-canon.bhtml

ja się pospieszyłem kilka dni a miałbym z VC - kupiłem wersję bez VC ale nie narzekam pięknie foci :P
    może ktoś znajdzie taniej :P pozdrawiam
    ...Always Look on the Bright Side of Life[40D + T17-50 2.8F]...and nothing else matters

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów