moim zdaniem stabilizacja przy ogniskowych 17-50 to gadżet i dużo chętniej widziałbym, żeby wymienili w nim silnik AF na coś mniej.. donośnego![]()
moim zdaniem stabilizacja przy ogniskowych 17-50 to gadżet i dużo chętniej widziałbym, żeby wymienili w nim silnik AF na coś mniej.. donośnego![]()
Cichy-a o czyms nowym pod FF nie slychac, bo ostatnio tylko crop na topie u tamrona.
Czy ja wiem czy to duzo? Jesli jakosc nie spadnie, a IS bedzie na dobrym poziomie to dalej mamy szklo w okolicach polowy ceny orginalu. Po za tym to cena startowa.
Ja cicho licze na to, ze wlasciwosci optyczne tez pojda do gory.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Co do satbilizacji w duzej mierze, ale nie do konca sie zgadzam. Jednak co do AFa to juz i owszem. Po za halasem dodalbym prosbe o lepsza prace w mniej kontrastowych/ciemnych kadrach.
Ostatnio edytowane przez Merauder ; 03-09-2009 o 22:16 Powód: Automerged Doublepost
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Fajnie, juz kiedys sie zastanawialem kiedy wyjdzie wersja z VC
Swietne szklo + IS i mamy naprawde genialny zestaw.
Moze w koncu wyjdzie T70-200 2.8 VC![]()
Witam wszystkich. A to ci klops.Już miałem lada dzień uskutecznić zakup tego tamaronika a przez przypadek trafiłem na wieści o nowszej serji. Poczekam te pare dni aż wszystkie informacje ulegną weryfikacji i wtedy zobaczymy. A może da rade kupić wczesniej. W USA już można znalazłem cene 640 dol. Ale to w stanach a jak w Polsce.......
I już mamy teścik na forumZapraszam.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Na dpreview pojawił się link do przykładowych fotek z tego Tamrona na D300. Z Exifa nie wynika jednoznacznie, że to VC więc to może być jakaś ściema (chociaż np. moja sigma w exifie to po prostu 70-300).
Link w japańskim
Ostatnio edytowane przez dariuszman86 ; 17-09-2009 o 18:44 Powód: addendum
Canon 500D Gripped + Tamron 17-50 2.8 VC + Sigma 70-300 + Sunpak pz42x + Velbon Sherpa + wiele marzeń o lepszych szkłach... W planach: S10-20
Flickr Photostream
http://www.euro.com.pl/obiektywy2/ta...if-canon.bhtml
ja się pospieszyłem kilka dni a miałbym z VC - kupiłem wersję bez VC ale nie narzekam pięknie foci :P
może ktoś znajdzie taniej :P pozdrawiam
...Always Look on the Bright Side of Life[40D + T17-50 2.8F]...and nothing else matters