Ja byłem w Łazienkach z tą setką, ale bez pierścionka i 3 tygodnie temu. Polowałem na córki i wiewiórki
A co do współdziałania - potwierdzam, że działa z Kenko x1.4
Ja byłem w Łazienkach z tą setką, ale bez pierścionka i 3 tygodnie temu. Polowałem na córki i wiewiórki
A co do współdziałania - potwierdzam, że działa z Kenko x1.4
Ostatnio edytowane przez Selena ; 06-11-2009 o 21:45
Selena - szkło Cie nie przerośnie, możesz być spokojna. Tylko proszę Cię ! Zostawiaj exify albo pisz CZAS i PRZYSŁONĘ. W macro trudniej mi odgadnąć szczególnie ten drugi parametr. No. IS był włączony ?
PS. Zimę masz "z głowy" :-D. Ja zresztą też ale z innego powodu (TS-E).
Ostatnio edytowane przez BuRton ; 06-11-2009 o 21:55
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Ja przeważnie robię zdjęcia macro, a nawet nie posiadam stosownego obiektywu do tego rodzaju fotografii...![]()
Ostatnio edytowane przez Slawcio ; 07-11-2009 o 13:40 Powód: Automerged Doublepost
BuRton exifów brak, bo standardowo tak mam ustawiony zapis miniaturek.
Ale proszę bardzo:
-pierwsze - 1/30 , f/3,2 , ISO 200, IS :-D
-drugie - 1/320, f/2,8, ISO 400 , IS ?
Generalnie to w porównaniu do szkła bez IS, różnice czasów są b.duże. W sprzyjających okolicznościach udaje mi się zejść do 1/15-20. Wiem, że da się więcej, ale na chwilę obecną to i tak jest super :-|
Zgadza się :-D. I jak Ci idzie ?
Parteq przypomnij się po weekendzie, może coś znajdę, to podeślę.
Slawcio nie martw się , chyba każdy tak zaczynał.
Ja przeszłam chyba wszystkie możliwe etapy (poza mieszkiem) tzn. KIT + soczewki macro, odwrotne mocowania, szkła manualne z pierścieniami pośrednimi, "budżetowe" szkło macro czyli klon Cosiny 100/3,5 macro.
Każdy etap coś nowego mnie nauczył - to nie był czas stracony.
A jak można dodać tu zdjęcia, bo nie bardzo mogę sobie poradzić? Może mam coś nie zainstalowane, bo korzystam z komputera w pracy.
No nawet mi się udało![]()
Ostatnio edytowane przez Slawcio ; 08-11-2009 o 09:57 Powód: Automerged Doublepost
Wątek o EF 100/2.8L Macro IS... i fotka z 2008?
Nieźle, nieźle.... Koniecznie powiedz nam gdzie się załatwia takie dojście
No i wyedytował ("taka tam fotka z zeszłego roku")...![]()
Ostatnio edytowane przez APP ; 08-11-2009 o 10:06