Strona 53 z 62 PierwszyPierwszy ... 3435152535455 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 618

Wątek: Canon EF 100 mm f/2,8 L macro IS USM

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

wczoraj ustrzelone

Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k4d Zobacz posta
    AF ma problem. jak jest ustawiony na np. minimalną odległość a mierzymy w dal i widzimy w wizjerze mleko to nie ma zamiaru się ruszyć. dopiero jak go ręcznie prze ostrzymy tak by zaczęły rysować się jakieś kształty zaczyna działać i robi to perfekcyjnie. do czasu gdy znów zgubi ostrość wówczas znów trzeba mu dać ręczne wspomaganie.
    Dokładnie taki sam efekt miałem na nowej Sigmie 100-300/4. Odesłałem do sprzedawcy, przysłał drugi egzemplarz obiektywu i problem już się nie pojawił.
    Pozdrawiam serdecznie!

Arkadiusz Stopa

Domyślnie

Spowodowane jest to przez ustawienia w indywidualnych funkcjach aparatu, jest tam taka funkcja odnośnie AF (nie pamiętam która a nie chce mi się sprawdzać) że jak nie może naostrzyć od razu to nawet nie próbuje. Proponuje wyzerować wszystkie ustawienia do fabrycznych i będzie dobrze.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

kolejne

tym razem 100L podpialem do cropa

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    kolejne

tym razem 100L podpialem do cropa
    Szczerze? Co drugą małpą takie zrobię.. Ani technika, ani światło, robal pospolity i do tego kadr delikatnie mówiąc dyskusyjny. Chodziło więc tylko o podpis?
    Zmierzam do tego, że nie trzeba tutaj wrzucać każdego zdjęcia z danego szkła, ponieważ jest założony osobny wątek. Obiektyw jest specyficzny, ma swoje maniery, ciekawy kontrast i fajne zachowanie pod światło. Jeśli umiesz, pokaż jak to działa.. Ale oszczędź nam takich przeciętnych pstryków z wypalonym pierwszym planem.
    Jarek

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

aa fakt, jest osobna galeria na zdjecia zrobione wylacznie 100L - nie zaowazylem, w przyszlosci tam bede wrzucac, luz

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Szczerze? Co drugą małpą takie zrobię.. Ani technika, ani światło, robal pospolity i do tego kadr delikatnie mówiąc dyskusyjny. Chodziło więc tylko o podpis?
    Zmierzam do tego, że nie trzeba tutaj wrzucać każdego zdjęcia z danego szkła, ponieważ jest założony osobny wątek. Obiektyw jest specyficzny, ma swoje maniery, ciekawy kontrast i fajne zachowanie pod światło. Jeśli umiesz, pokaż jak to działa.. Ale oszczędź nam takich przeciętnych pstryków z wypalonym pierwszym planem.
    mistrzu spokojnie.. to moje drugie zdjecie makro jakie kiedykolwiek w zyciu wykonalem :]
    - jak na drugi raz chyba nie jest tak zle co?
    Ostatnio edytowane przez BeatX ; 03-06-2011 o 20:30

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    aa fakt, jest osobna galeria na zdjecia zrobione wylacznie 100L - nie zaowazylem, w przyszlosci tam bede wrzucac, luz

mistrzu spokojnie.. to moje drugie zdjecie makro jakie kiedykolwiek w zyciu wykonalem :]
    - jak na drugi raz chyba nie jest tak zle co?
    Widać, że drugie.. Pierwsze też widziałem, jeszcze gorsze.. Umówimy się, że oszczędzisz nam kolejnego tysiąca, co?

A na początek, pooglądaj sobie dobre makra, choćby Marka Wyszomirskiego. Tam świetna technika fotograficzna idzie w parze z doskonałym wyczuciem estetyki. Ja się od niego wiele nauczyłem, z pewnością pomoże i Tobie. Co ciekawe jego cały zestaw do fotografii kosztuje pewnie sporo mniej niż Twój 100L. To jest właśnie prawdziwe mistrzostwo.
    Jarek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A ja bym prosił żeby wstrzymać się z tymi ocenami mistrzostwa, kunsztu, amatorszczyzny etc. - wątek jest na temat szkła, a nie umiejętności robiącego zdjęcia. Od tego są galerie. I tu też bezpośrednia uwaga do kolegi BeatX - chcesz się pochwalić zdjęciami zrób to w swojej galerii, a nie w wątku sprzętowym.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A ja bym prosił żeby wstrzymać się z tymi ocenami mistrzostwa, kunsztu, amatorszczyzny etc. - wątek jest na temat szkła, a nie umiejętności robiącego zdjęcia. Od tego są galerie. I tu też bezpośrednia uwaga do kolegi BeatX - chcesz się pochwalić zdjęciami zrób to w swojej galerii, a nie w wątku sprzętowym.
    ale ja przecież pisałem właśnie o możliwościach szkła i o tym, że te zdjęcia nie pokazują żadnych jego charakterystycznych cech.. a reszta.. sam rozumiesz
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Co ciekawe jego cały zestaw do fotografii kosztuje pewnie sporo mniej niż Twój 100L.
    Setkę macro też ma
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 53 z 62 PierwszyPierwszy ... 3435152535455 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów