Strona 46 z 62 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 618

Wątek: Canon EF 100 mm f/2,8 L macro IS USM

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A do ciemnego portretu dokupię 85L w połączeniu z 1DIV.
    Wiedziałem, że dożyję

BTW: Nie przymykaj powyżej 1.6; na 1.6 już "całe oko" (nie sama źrenica) jest ostre.

Które makro: dzisiaj, tylko 100L IS - najbardziej uniwersalny lens a przy okazji żyletka jakich mało.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Czy mając 85L i 135L też wziąłbyś 100L :-)
    Chyba nie. Doszedłem do ściany pt. waga toreb ze sprzętem. Do tego złapałem na treningu koszmarną kontuzję barku i autentycznie muszę ograniczać wagę całości. Już nawet wyciągam drugą baterię z gripa, żeby było lżej, więc wyobraź sobie co czuję..

A już poza tym, to EF 100/2 jest lżejsze, mniejsze i w portrecie pięknie rysuje od pełnej. Po co więc wydawać tyle kasy na 100L?
    Jarek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Które makro: dzisiaj, tylko 100L IS - najbardziej uniwersalny lens a przy okazji żyletka jakich mało.
    Ale to ma być przede wszystkim do makro. Do portretów mam lepsze :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Chyba nie. Doszedłem do ściany pt. waga toreb ze sprzętem. Do tego złapałem na treningu koszmarną kontuzję barku i autentycznie muszę ograniczać wagę całości. Już nawet wyciągam drugą baterię z gripa, żeby było lżej, więc wyobraź sobie co czuję..
    Nie muszę sobie wyobrażać. Mam torbę, która jest już za mała. Jestem na kupnie plecaka
    Myślę o szkle przde wszystkim do makro. Zastosowanie do portretów nie ma istotnego znaczenia.
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 20-05-2010 o 22:12 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Wiedziałem, że dożyję
    Wiedziałem, że to przeczytam, liczyłem tylko, że Ci się jednak dłużej zejdzie. Jak widzę zachowujesz czujność rewolucyjną.
    Ale 85/1.8 zostawiam sobie tak czy inaczej. Za wygodne szkło, żeby je oddać.

Nie muszę sobie wyobrażać. Mam torbę, która jest już za mała. Jestem na kupnie plecaka
    Ale plecak zamiast, czy plecak obok torby?
    Bo mam największe lowepro, które się mieści do schowka w samolocie, ale wchodzi tam zdecydowanie mniej niż do commercial aw, z którego i tak mi się już od dawna wszystko wysypuje.

Myślę o szkle przde wszystkim do makro. Zastosowanie do portretów nie ma istotnego znaczenia.
    Jeszcze przemyśl do czego do szkło. Jak do owadów, to weź dłuższe, jak ogólnie do wszystkiego co małe, to setka jest rewelacyjna.
    Jarek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale plecak zamiast, czy plecak obok torby?
    Bo mam największe lowepro, które się mieści do schowka w samolocie
    Obok :smile: Jak nazywa się to "największe Lowepro, które mieści się do schowka" w samolocie?
    Jeszcze przemyśl do czego do szkło. Jak do owadów, to weź dłuższe, jak ogólnie do wszystkiego co małe, to setka jest rewelacyjna.
    O.K.Punkt dla 100L-ma być "ogólnie do wszystkiego" :smile:

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak nazywa się to "największe Lowepro, które mieści się do schowka" w samolocie?
    Vertex 200AW. Są jeszcze większe plecaki, nawet takie do kolan, ale sprzedawca uprzedzał, że jako podręczny to już żaden nie przejdzie.
    Jarek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Vertex 200AW. Są jeszcze większe plecaki, nawet takie do kolan, ale sprzedawca uprzedzał, że jako podręczny to już żaden nie przejdzie.
    Dziękuje po raz drugi. Spodobał mi się Nature TrekkerAW, ale chyba jest za duży do samolotu Przyjrzę się temu Vertex 200AW.

Domyślnie

A już poza tym, to EF 100/2 jest lżejsze, mniejsze i w portrecie pięknie rysuje od pełnej. Po co więc wydawać tyle kasy na 100L?

dla mnie odległość minimalna AF 100L wygrywa z każdym szkłem , przekonałem się parę dni temu ze 85 jest ok ale to największa bolączka szkła min 90cmm lub 100 ... trochę lipa z tym.

a co do rozmiarów czy przejdzie czy nie to robiłem ślub 2x body 15,16-35,24,85,100 + 3 lampy 12kilo - wiec wielkość torby nie jest najważniejsza

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    dla mnie odległość minimalna AF 100L wygrywa z każdym szkłem , przekonałem się parę dni temu ze 85 jest ok ale to największa bolączka szkła min 90cmm lub 100 ... trochę lipa z tym]
    Dzygit-Dublin-z odległością minimalną 100L, to chodzi Ci o makro, czy portret?

Domyślnie

Dzygit-Dublin-z odległością minimalną 100L, to chodzi Ci o makro, czy portret?
    Ja tam macro nie strzelam bo nie umiem , chodzi mi o użycie szkła jego uniwersalność .
    Robie portrety oraz np zbliżenia na szczegóły sukni ślubnej , biżuterii do tego 100L jest naprawdę super.

Mam parę strzałów ze ślubu na niej jak się dokopie w czasie wolnym to wsadzę tu.

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Strona 46 z 62 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów