Chyba nie. Doszedłem do ściany pt. waga toreb ze sprzętem. Do tego złapałem na treningu koszmarną kontuzję barku i autentycznie muszę ograniczać wagę całości. Już nawet wyciągam drugą baterię z gripa, żeby było lżej, więc wyobraź sobie co czuję..
A już poza tym, to EF 100/2 jest lżejsze, mniejsze i w portrecie pięknie rysuje od pełnej. Po co więc wydawać tyle kasy na 100L?
Jarek
Ale to ma być przede wszystkim do makro. Do portretów mam lepsze :-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie muszę sobie wyobrażać. Mam torbę, która jest już za mała. Jestem na kupnie plecaka
Myślę o szkle przde wszystkim do makro. Zastosowanie do portretów nie ma istotnego znaczenia.
Ostatnio edytowane przez Sunders ; 20-05-2010 o 22:12 Powód: Automerged Doublepost
Wiedziałem, że to przeczytam, liczyłem tylko, że Ci się jednak dłużej zejdzie. Jak widzę zachowujesz czujność rewolucyjną.
Ale 85/1.8 zostawiam sobie tak czy inaczej. Za wygodne szkło, żeby je oddać.
Ale plecak zamiast, czy plecak obok torby?
Bo mam największe lowepro, które się mieści do schowka w samolocie, ale wchodzi tam zdecydowanie mniej niż do commercial aw, z którego i tak mi się już od dawna wszystko wysypuje.
Jeszcze przemyśl do czego do szkło. Jak do owadów, to weź dłuższe, jak ogólnie do wszystkiego co małe, to setka jest rewelacyjna.
Jarek
dla mnie odległość minimalna AF 100L wygrywa z każdym szkłem , przekonałem się parę dni temu ze 85 jest ok ale to największa bolączka szkła min 90cmm lub 100 ... trochę lipa z tym.
a co do rozmiarów czy przejdzie czy nie to robiłem ślub 2x body 15,16-35,24,85,100 + 3 lampy 12kilo- wiec wielkość torby nie jest najważniejsza
![]()
Darek
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
Ja tam macro nie strzelam bo nie umiem , chodzi mi o użycie szkła jego uniwersalność .
Robie portrety oraz np zbliżenia na szczegóły sukni ślubnej , biżuterii do tego 100L jest naprawdę super.
Mam parę strzałów ze ślubu na niej jak się dokopie w czasie wolnym to wsadzę tu.
Darek
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....