Sounders - tak ... o ile robal nie jest zbyt szybki :wink:
Najlepiej focić bladym świtem, lub późnym popołudniem kiedy są już (jeszcze) ospałe.
Inna sprawa to fakt, że IS z wiatrem nie wygra :-D
No to dałeś mi do myślenia. Gdybym teraz kupował, wziąłbym setkę, jednak jest uniwersalniejsza, pewnie dałoby się ją zaprzęgnąć do ciemnego portretu.
Ale ponieważ mam sigmę, a makra robię tylko dla przyjemności, to pewnie nic nie zmienię.
A do ciemnego portretu dokupię 85L w połączeniu z 1DIV. Z 5II bałem się, że nie będzie zawsze trafiać, z 1ką na pełnych dziurach na pewno będzie igła.
Jarek
Chyba nie. Doszedłem do ściany pt. waga toreb ze sprzętem. Do tego złapałem na treningu koszmarną kontuzję barku i autentycznie muszę ograniczać wagę całości. Już nawet wyciągam drugą baterię z gripa, żeby było lżej, więc wyobraź sobie co czuję..
A już poza tym, to EF 100/2 jest lżejsze, mniejsze i w portrecie pięknie rysuje od pełnej. Po co więc wydawać tyle kasy na 100L?
Jarek
dla mnie odległość minimalna AF 100L wygrywa z każdym szkłem , przekonałem się parę dni temu ze 85 jest ok ale to największa bolączka szkła min 90cmm lub 100 ... trochę lipa z tym.
a co do rozmiarów czy przejdzie czy nie to robiłem ślub 2x body 15,16-35,24,85,100 + 3 lampy 12kilo- wiec wielkość torby nie jest najważniejsza
![]()
Darek
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....