Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Eeeee, cooo? Wiesz, ja się generalnie z Tobą zgadzam, że z FF jest ładniej niż z APS-C, ale z tym to pojechałeś.
    no moja opinia budzi kontrowersje, ale o wszystkim decyduja zdjecia, prawda? ja wiem po prostu ze z RAWow nie wyciagne takiej jakosci na wysokich czulosciach jak z JPGa

na niskich czulosciach warto robic w RAWach, tylko ja zadko na takich robie

zreszta zrob fotke na powiedzmy na iso 1600, zeby trzymac sie watku swoim 7D RAW+ JPG (bez odszumiania), niedoswietl o 0.66EV, wyslij mi zdjecie JPG a sam zajmij sie RAWem, dowolnosc obrobki dowolna, fotka w kolorze, tylko rozjasnianie +0,66EV jest obowiazkowe

nic nie obiecuje bo 7D wypluwa fatalne JPGi ale zobaczymy co z tego wyjdzie
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    no moja opinia budzi kontrowersje
    Chciałbyś, ale niestety nie wzbudza kontrowersji. Wzbudza uśmiech życzliwości Aptur ma rację. Szkoda na to czasu.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Chciałbyś, ale niestety nie wzbudza kontrowersji. Wzbudza uśmiech życzliwości Aptur ma rację. Szkoda na to czasu.
    Ciesze sie ze Cie rozesmialem, tylko pamietaj ze to ja robie najmniej zaszumione i najlepszej jakosci zdjecia sportowe na wysokich ISO ;-)
    polecam moj watek - link w podpisie

jak pisalem o wszystkich decyduja zdjecia a niew teoria, ktora nijak nie ma sie do rzeczywistosci
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no moja opinia budzi kontrowersje, ale o wszystkim decyduja zdjecia, prawda? ja wiem po prostu ze z RAWow nie wyciagne takiej jakosci na wysokich czulosciach jak z JPGa
    Ale to nie jest wina rawów, tylko twojej niewiedzy/braku umiejętności obróbki.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ale to nie jest wina rawów, tylko twojej niewiedzy/braku umiejętności obróbki.
    a moze to wina Twojej niewiedzy i zlej obrobki JPGow? ;-)

Domyślnie

a moze to wina Twojej niewiedzy i zlej obrobki JPGow? ;-)
    spróbuj zrobić fote na dość ciemnej sali weselnej i niedoświetlić....
    zobacz potem co masz w cieniach wyciągając w PS czy w ACR czy w czymkolwiek.
    praca na wysokich ISO w słabym świetle to tylko dobre naświetlenie klatki -
    Ty robisz fotki przy dobrym świetle więc możesz sobie poszaleć.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    spróbuj zrobić fote na dość ciemnej sali weselnej i niedoświetlić....
    zobacz potem co masz w cieniach wyciągając w PS czy w ACR czy w czymkolwiek.
    praca na wysokich ISO w słabym świetle to tylko dobre naświetlenie klatki -
    Ty robisz fotki przy dobrym świetle więc możesz sobie poszaleć.
    wlasnie w tym sek ze przy dodatkowym rozjasnianiu lepsza jakosc uzyskam z JPGa, cos w tym musi byc skoro ludzie czesto pisza do nie na maila i na pw i pytaja jak ja to robie ze mam tak malo zaszumione zdjecia,

nie traktujcie mnie jak dziecko, znam całego Lightrooma (swoja droga to w nim tez obrabiam JPGi) praktycznie na wylot i wiem jak wyglada zabawa z wszystkimi suwakami, wiem tez jakie efekty one daja, daleko mi do wiedzy teorytycznej np. Janusza Body ale dla mnie zawsze bardziej liczyla sie praktyka a nie teoria

zaproponowalem male porownanie, kolega sie wycofal, jak chcesz mozemy zrobic to samo, lepiej przez pw aby nie zasmiecac watku

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    powiedz lepiej co sądzisz o ISO 6400 w 7d ?
    Sądzę że jest jak najbardziej używalne (oczywiście kwestia indywidualna na ile dla kogo) - przede wszystkim nie ma bandingu, a odszumia się bardzo łatwo nawet taki laik ja ja radzi sobie z tym bez problemu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów