Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ms714033 Zobacz posta
    Aleś się obudził . Czytasz w ogóle ten wątek?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Ciekawie to się czyta. Jak Nikon miał szumiące matryce to testy oparte o dcraw były OK. Jak się okazało że 7D ma szumiącą matrycę to caly test jest do ****. Prawda jest taka że pierdylion pikseli dobrze wygląda w marketowej reklamie i nigdzie więcej. IMHO nie widzę sensu pchania w cropa więcej niż 10-12mpix, to wystarcza spokojnie do zrobienia A4. Do plakatów jest inny sprzęt. Pomijam tu fakt, że zdjęć wystawowych formatu >50cm też nie ogląda się z 20cm. Pchanie się w nadmiar pikseli to chory tręd.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Ciekawie to się czyta. Jak Nikon miał szumiące matryce to testy oparte o dcraw były OK. Jak się okazało że 7D ma szumiącą matrycę to caly test jest do ****. Prawda jest taka że pierdylion pikseli dobrze wygląda w marketowej reklamie i nigdzie więcej. IMHO nie widzę sensu pchania w cropa więcej niż 10-12mpix, to wystarcza spokojnie do zrobienia A4. Do plakatów jest inny sprzęt. Pomijam tu fakt, że zdjęć wystawowych formatu >50cm też nie ogląda się z 20cm. Pchanie się w nadmiar pikseli to chory tręd.
    Problem jest w tym, że bepośrednio porównano zdjecia wywołane innymi wołarkami (7D vs. 50D). Z resztą wypowiedzi się zgadzam

Uprawnienia umieszczania postów