Strona 78 z 285 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaljedynak Zobacz posta
    Wymyśleć potrzebę, a potem ją zaspokoić - stara zasada udanego biznesu.
    pewnie tak, ale co jak co, Ty jako posiadacz 50D nie powinienes sie za bardzo w tym temacie wypowiadac, bo 50D to najlepszy przyklad bezsensownego zakupu nowosci, ktora praktycznie nie rozni sie od poprzednika, ktorego w dodatku mozna kupic nowego caly czas
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Coś już napisał

Domyślnie

cena jest wyśrubowana do popytu, sony a900 nie miał dużego wzięcia to wydali tańszą 850, gdyby wszyscy nie rzucili się na 5d mII to albo by była spora zniżka albo by wyszło 6d niestety sporo osób na to poszło bo więcej pixeli, lepiej na wysokich iso, miały się pojawić jakieś uszczelnienia, i nieszczęsne filmy HD, jak tylko się pojawiły jakieś filmy w necie wszyscy u mnie w pracy oglądali je namiętnie po kilka razy dziennie, ktoś tam kupił i powiedział że właściwie to podczas półrocznego użytkowania dwa filmy nakręcił i to tuż po zakupie. Myślę że znalazłaby się spora grupa ludzi
    która by się ucieszyła z 5dII bez filmów ale 300$ tańszy, 7d celuje z ceną w d300s,
    możliwości tych korpusów patrząc na specki są podobne, stąd ta cena albo z tej ceny te możliwości Poza tym ceny puch w Polsce będą wariować dopóki nie ustabilizuje się cena dolara, nikt nie może niczego zaplanować z wyprzedzeniem choćby dwóch miesięcy, nie wiadomo czy będzie to 2.65 czy może 3.20 za 1$
    Ostatnio edytowane przez huh ; 15-09-2009 o 21:39

Bywalec
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Nie posiadam 50D Ale miałem z nim styczność, użytkowałem.
    Teraz 5D MKII, używany, po bracie.

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Servo daje radę... testowaliśmy na prezentacji na sprinterze I na monitorku 7D (920px) w powiększeniu wychodziło, że 99% w punkt, a gość biegł bardzo szybko...
    Zdjęć nie będzie, bo ja ich nie mam a i tak proszono uczestników o nie publikowanie zdjęć.
    A były nowe szkła EF-S i np. nowy 100 f2.8L IS macro - wspaniałe szkło(!), były najnowsze TSE, 85L do testów...
    7D to świetne body z mnóstwem ustawień AF, parametrów zapisu, nowymi funkcjiami (jak przycisk na korpusie RAW/JPG do szybkiej zmiany).
    I co z tego, że crop? Przecież ma 18Mpix, no widać większą GO w porownaniu z 5Dm2, ale to wiadomo. Dla ostrościomaniakow to zaleta a matryca gęsta to i kadrować można do woli.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Ludzie kupują, więc chyba nie. Czyli, po prostu wg Ciebie Canon powinien zejść z ceny o te 40% i wtedy by było ok? Najlepiej, żeby jeszcze przy okazji dodali 19-polowy AF i 8 kl/s. Pocieszne.
    Sam sobie dopisałeś resztę i się... pocieszyłeś. Można i tak.

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

cena 6k jest najniższą na rynku. Na ceneo i skapiec ceny wachaja sie o 6 do 7,5 tys PLN...czyli z czasem dojdzie troche sklepów. Myśle że po nowym roku 5,5 tys to jest w miare realne.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

WiruSSS
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    pewnie tak, ale co jak co, Ty jako posiadacz 50D nie powinienes sie za bardzo w tym temacie wypowiadac, bo 50D to najlepszy przyklad bezsensownego zakupu nowosci, ktora praktycznie nie rozni sie od poprzednika, ktorego w dodatku mozna kupic nowego caly czas
    ...chyba niedobre stwierdzenie ..wydaje mi się że bezsensowny zakup bylby wtedy gdy aparat warty na rynku 5k kupilbyś np za 6k.

jelsi natomiast ktoś kupuje aparat o 1k droższy ..bo może ..to dlaczego akurat ma to być uważane za zakup bezsensowny? ...jak t odobrze ująleś 40D i 50D to praktycznie takie same puszki ..ale jednak nie do końca ..jeśli canon uważa ze cena o 1k wyższa jest usprawiedliwiona (bo mogą) ..i znajdują się kupcy ..bo tez chcą i mogą. to nie rozumiem Twojego podejścia.

Wogóle dywagowanie na temat cen produktów jest troszkę śmieszne. przecież firmy nie robią tego charytatywnie tylko po to żeby zarobić. Komu nie podoba się cena produktu ..przecież nikt nie będzie zmuszać do jego zakupu ...można skorzystać z oferty małych kompaktów za 400 złotych i tyle.

Miasto
    Konin

Domyślnie

No i dobrze, że celuje w inną półkę, widzę, że i Wy wrażliwi jesteście na nowości, ale to dobrze - Canon będzie miał więcej kasy na rozwój FF.

Moim zdaniem 6 tys. PLN to przesada! Nic nie usprawiedliwia takiej ceny, żadne uszczelki, 2 procesory, nowa matryca itp.

Kto i z czego ma się na to przesiąść? Posiadacze xxxD i xxD pewnie celują w FF, mimo że 7D to zapewne dobra puszka (szczelna z nieszczelnymi szkłami EF-S)

Ale biznes jest biznes.
    Kto Tobie powiedział że pewnie celujemy w FF .Przyznaje miałem nadzieje że 7D będzie APSH ,ale nie jest . Próbowałem robić makro EOS 5D ze 100/2,8 macro i według mnie FF nie nadaje się do tych celów. Trzeba by do 5D dopiąć pierścienie żeby mieć w kadrze to co daje moja 40D (mam na myśli wyłącznie CROP). Jak wynika z informacji kolegów z forum AF 7D jest faktycznie szybki, ISO 1600 jest całkiem fajne, mogę wysterować lampę z dyfuzorem bezprzewodowo w stosunku np.4:1 i dodatkowo doświetlić fleszem wbudowanym.
    Oczywiście poczekam na pierwsze oficjalne testy , ale moje 40D już jest zamówione i jeśli mój optymizm się potwierdzi to jeszcze w październiku kupię to body.Szkieł EFs wcale nie muszę przypinać ( bo nie posiadam) a z 24-105 i 100/2,8 będę szczęśliwy " i żona będzie zadowolona" ,tym bardziej że wczoraj obejrzała ze mną fotki nowego canona na optycznych i stwierdziła że
    "aparat ładny ,ale obiektyw powinien mieć czerwony pasek" - zna się.

Z całym szacunkiem koledzy ,macie świetną pełną klatkę w postaci 5D mkII ,nam CROP-owcom też się coś należy i wygląda na to że dostaliśmy, a cena pewnie długo nie spadnie (5999 zł) i według mnie nie jest wygórowana w odniesieniu do konkurencji.
    pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Moim zdaniem 6 tys. PLN to przesada! Nic nie usprawiedliwia takiej ceny, żadne uszczelki, 2 procesory, nowa matryca itp.
    Pokaż mi u konkurencji podobny korpus za dużo mniej.

Kto i z czego ma się na to przesiąść? Posiadacze xxxD i xxD pewnie celują w FF, mimo że 7D to zapewne dobra puszka (szczelna z nieszczelnymi szkłami EF-S)
    A co szkieł EF nie da się do niego podpiąć :rolleyes I dlaczego zakładasz że: "Posiadacze xxxD i xxD pewnie celują w FF"? Może część tak ale jest całkiem spora grupa której FF jest do szczęścia zupełnie niepotrzebny.

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    A co takiego w nim jest, że kosztuje 10000 zł? Czytaj: czy ta cena nie jest jednak trochę z du..., księżyca?
    Jest taka jaką ludzie są skłonni zapłacić. Według wielu obiegowych forumowych opinii 5D mkII jest najsłabszym FF na rynku - a jest najdroższy (z tych najtańszych) - ironia losu?

Ja uważam, że Canon wreszcie zrobił puszkę która nie jest marketingową wycinanką tylko fajnym narzędziem pracy. Podejrzewam że wielu to doceni zagłosując portfelem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pokaż mi u konkurencji podobny korpus za dużo mniej.
    Pokaż mi za podobny (MPx, h-iso, video features set) za dużo więcej

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Podejrzewam że wielu to doceni zagłosując portfelem.
    Ja jeszcze jestem w Polszy a portfel już gotowy
    the silence is deafening

Strona 78 z 285 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów