Strona 283 z 285 PierwszyPierwszy ... 183233273281282283284285 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 821 do 2 830 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: 7d - już oficjalnie!

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Albo w przypadku TC III napisał, czy w EXIF'ie jest raportowana wersja TC (u mnie przy TC II nie).
    Nie jest.

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Wtedy sprawa się wyjaśni, czy "genuine Gate Array IC (Integrated Circuitry)" Kenko oznacza coś więcej niż kłębek miedzi
    Oznacza.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez Boogie Zobacz posta
    Każde ma, w ustawieniach indywidualnych można zmienić nastawy ISO co 1/3 stopnia albo co 1
    Chyba nie zrozumiales...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Coś już napisał Awatar Boogie
    Miasto
    Poznań

No właśnie mnie oświeciło i usunąłem post

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Smile Odp: 7d - już oficjalnie!

Jest dostępny nowy Firmware do 7D 2.0.5 przy okazji jest również nowe DPP 3.13.51 oraz EOS Utility2.13.40 plus Picture Style Editor 1.13.30

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

Ktoś próbował ML po najnowszym updacie? Mi aparat się wyłączył i już nie chciał wstać. Wyjęcie baterii pomogło.
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Cytat Zamieszczone przez mkkaczy Zobacz posta
    Ktoś próbował ML po najnowszym updacie? Mi aparat się wyłączył i już nie chciał wstać. Wyjęcie baterii pomogło.
    Taki numer zdarza się również jeżeli po upgradzie nie wyłączi siy się puszki i nie wyjmie akumulatora na przynajmniej 2s.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Podobno Canon stwierdził, że 7D nie będzie miał następcy bo:

Cytat Zamieszczone przez optyczne.pl
    Podobno producent doszedł do wniosku, że nie ma przyszłości dla zaawansowanych modeli z matrycą APS-C i zamierza skupić się na rozwoju tańszych modeli z tego typu sensorami oraz bardziej zaawansowanych produktów pełnoklatkowych.
    Jak dla mnie to śmierdzi chęcią wyduszenia kasy z biedniejszych profesjonalistów. Jeżeli kogoś nie było stać na zestaw 1D Mark X + 400 2.8 mógł dotychczas sobie stworzyć zestaw np. 7D + 300/2.8 i zamiast wydawać 60 tysięcy zł (1DX to ok. 20k, 400/2.8 to ok. 40 tys.), mógł wydać połowę tego.

Jeżeli Canon rzeczywiście zrezygnuje z następcy 7D to grono odbiorców trzysetki zostanie trochę ograniczone, a sam sobie przy okazji zlikwiduje półkę dla średniozaawansowanych. Dla mnie xxD to zbyt plastikowy i amatorski sprzęt, a 5D czy 1D ma wadę w postaci matrycy FF (czyli mnożnik 1.0) i ceny.

A ja nieco z innej beczki - czy używał ktoś z was gripa do 7D z akumulatorami NiMH (w tym dołączonym "koszyczku")? Pomyślałem sobie, że to mogłaby być dużo tańsza alternatywa w stosunku do dwóch oryginalnych aku Canona. Tylko ciekawi mnie jak długo takie np. Eneloopy pociągną po pełnym naładowaniu.

Uzależniony Awatar arrow

W 5 d mark 2 na zwyklych bateriach max 300 zdjec mi wyszlo na aku nie sprawdzalem

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
    Canon FF

Coś już napisał Awatar lucas_g
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez briho Zobacz posta
    A ja nieco z innej beczki - czy używał ktoś z was gripa do 7D z akumulatorami NiMH (w tym dołączonym "koszyczku")? Pomyślałem sobie, że to mogłaby być dużo tańsza alternatywa w stosunku do dwóch oryginalnych aku Canona. Tylko ciekawi mnie jak długo takie np. Eneloopy pociągną po pełnym naładowaniu.
    Ja używałem, ale bardzo krótko. Połączenie gripa (Phottix) z Eneloopami powodowało, że seria była sporo wolniejsza. Nie wiem czy to wada gripa Phottix'a (miałem dwa i w obu było tak samo) czy może tak po prostu jest, ale przy tym co ja fotografuję czyli ptaki, szybka seria to podstawa. Eneloopy noszę ze sobą na czarną godzinę, a docelowo pracuję na dwóch LP-E6.

Strona 283 z 285 PierwszyPierwszy ... 183233273281282283284285 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów