No tak, czyli ja dokładnie tak mam. Przeglądam i kasuję zdjęcia, focę kilka dni i wynik w okolicach 1.000 klapsówJak się robi jednym ciągiem i do tego seriami, to z pewnością wyjdzie więcej.
No tak, czyli ja dokładnie tak mam. Przeglądam i kasuję zdjęcia, focę kilka dni i wynik w okolicach 1.000 klapsówJak się robi jednym ciągiem i do tego seriami, to z pewnością wyjdzie więcej.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
a te kasowane wliczacie?
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
W moim przypadku liczą się wszystkie zrobione wg stanu licznika.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Dopiszę się i ja. Na jednym ładowaniu od 300 fotek do 1000. W przypadku robienia zdjęć z długimi ekspozycjami, przeglądaniu ich na lcd ewentualnym kasowaniu i ponownym ich przeglądaniu kilka razy przez moją dziewczynę więcej niż 300 nie zrobie. W przypadku tak jak napisali przedmówcy zdjęć seryjnych i braku zabawy z przeglądaniem, kasowaniem itp 1000 klapnięć można trzasnąć. Mi średnio na ładowaniu udaje się zrobić +- 600 fotek swobodnie, pozdro
1.000-1.200 na jednym ładowaniu u mnie. W połowie włączone śledzenie AF które też zżera baterię nieźle, LCD standardowo 2s, IS wyłączany prawie zawsze
Czyli jednym słowem albo na wydajność mają jakieś ustawienia w aparacie, albo do tych samych aparatów dawane są różne akumulatory, mimo teoretycznie takiej samej pojemności.
Ja fotografuję sport z AI Servo i serią 8 kl/s i raz na tydzień lub dwa muszę ładować. Generalnie jestem w stanie obskoczyć 4-5 meczów z których mam około 400 zdjęć. Teraz mam 1420 zdjęć zrobionych i 33% baterii pozostało. Mimo, że też przeglądam i wyrzucam nietrafione.
Przy normalnym użytkowaniu starcza mi akumulator na 1200 zdjęć, nie używam IS ale dużo operuję C-AF. Jak starczał by na 2000 zdjęć to już w ogóle zapomniał bym co to ładowanie. Jedno co mnie zmartwiło to po roku jakość baterii straciła jedno zielone pole. Nie wiem czy faktycznie ogniwo się pogorszyło czy komputer czasowe ma ustawienie i po jakim czasie jakość musi spadać.
też tam mam... stawiam na komputer (hehe może Canon bierze udział w planowanym postarzaniu sprzętu :P)
Onanizm sprzętowy jest powodem niemocy twórczej...
u mnie na jednym ładowaniu coś około 1200 zdjęć idzie zrobić. więc z tego co widzę, to jest w normie :P