Witam wszystkich na tym forum.
Znalazłem jeszcze kilka fotek z 7D. http://photography-on-the.net/forum/...&postcount=256 oraz post 297 na stronie 20. Chyba ich jeszcze tu nie było, a jeśli się mylę, to przepraszam i ... udanych fotek.
--
Pozdroowka
Michał
EXIF to ja Ci moge z takich zdjec odczytac. z 90% prawdopodobienstwem ISO jest 3200, potem 9% ISO 6400. jesli chodzi o przeslony to z 99% prawdopodobienstwem jest f/8, bo tyle sie uzywa do pokazania ostrosci
a tak serio... na diabla mi ten EXIF jesli wszystkie zdjecia wygladaja mizernie, bo z 3200 to nawet wypasne odszumianie Nikona nie zrobi cudow? zadna roznica jakie to ma parametry, jak zdjecie spelnia jakosciowe standardy co najwyzej reporterow i kotleciarzy, i to tylko pod warunkiem nie ruszania suwaka jasnosci/ekspozycji, bo wtedy nawet te standardy przestanie spelniac![]()
To jest trochę jak z jasnymi szkłami - dużo ludzi nie kupuje ich po to, by robić 100% zdjęć na pełnej dziurze. Kupuje się je m.in. po to, by przymknięte o 2-3 działki były ostrzejsze niż zoomy f/2.8 albo f/4, a możliwość zrobienia zdjęcia na f/1.2 czy 1.4 jest tylko dodatkową zaletą*.
* Nie dotyczy "ślubnych"
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Czyzbyś uważał , że reporterzy i robiący imprezy ( np. śluby ) mają tak niskie wymagania ?. Nie jestem ani jednym , ani drugim . Uważam jednak , że przede wszystkim kotleciarze potrzebują dobrego albo bardzo dobrego - wysokiego ISO . Mylę się ?.Zamieszczone przez akustyk
Mało umiejętności - dużo zacięcia .
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it