Strona 90 z 285 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140190 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    A mi nie. Od kliku lat beczy o MLU, teraz o DNG, za moment o cinemaDNG aż się nie chce tego czytać.
    ale ma w zupelnosci racje. ja akurat potrzebuje MLU nagminnie a rozwiazanie tego problemu przez Canona jest jak, nie przymierzajac, zalatwianie spraw urzedowych w Polsce - rzecz, wydawaloby sie prosta jak konstrukcja cepa, zostaje zagmatwana do granic nieprzyzwoitosci i konczy sie totalnym (Vitez-filtr) i frustracja.

a co do DNG... mysle, ze idea jest dobra i warto, zeby ludzie "poczytni" uswiadamiali smiertelnikow, ze CR2 czy NEF czy co tam to nie jest format otwarty i z publiczna specyfikacja. supportu tak sie nie boje, ale jesli jest wybor miedzy standardami zamknietymi a otwartymi, to ja bez dwoch zdan wole te otwarte. daja wieksze mozliwosci programistyczne i zawsze, bezwzglednie, wieksza pewnosc co do uzytecznosci.
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    A mi nie. Od kliku lat beczy o MLU, teraz o DNG, za moment o cinemaDNG aż się nie chce tego czytać.
    Jedyne co warte uwagi w tym tekście to uświadomienie, że menu jest potężnie rozbudowane, co imho mnie przeraża.
    Powinno być (dla mnie) quick start menu:

stills: all=off/preset styles=lowest, raw, rgb histo=on, AFon=on
    video: tu ilość klatek 24/25/50 w 720 czy 1080 wymuszałoby ustawienie NTSC/PAL w region menu

i koniec

30 sekund i aparat gotowy do pracy oczywiście w M
    Też mi się zdaje, że brak czegoś takiego. Próba przekopania się przez to menu w pierwszej chwili przyprawia o niezłą frustrację.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jesli juz jestesmy przy bluzganiu na ergonomie Canona.... to ja bym chcial normalna kurtynke do okulara. nie tego syfiastego gumowego kondoma, co go Canon na pasku, bog wie po co dodaje, tylko normalna, szczelna kurtynke blokujaca dostep swiatla do toru optycznego od tzw. d* strony.

bo z mocnych filtrow ND korzystam znacznie czesciej niz chocby z AI-Servo i nie mam zadnych watpliwosci, ze wiekszosc szanujacych sie landszafciarzy tez by z takiej kurtynki skorzystala...
    www albo tez flickr

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jesli juz jestesmy przy bluzganiu na ergonomie Canona.... to ja bym chcial normalna kurtynke do okulara. nie tego syfiastego gumowego kondoma, co go Canon na pasku, bog wie po co dodaje, tylko normalna, szczelna kurtynke blokujaca dostep swiatla do toru optycznego od tzw. d* strony.

bo z mocnych filtrow ND korzystam znacznie czesciej niz chocby z AI-Servo i nie mam zadnych watpliwosci, ze wiekszosc szanujacych sie landszafciarzy tez by z takiej kurtynki skorzystala...
    i ja za tym drobiazgiem mocno wzdycham, tu i w Nikonie nie jest lepiej - ficzer zarezerwowany dla profi (700-ka chyba jako pierwsza nie-topowa ma), niby drobiazg ale jaki przydatny, myślałem, że 7-ka bedzie takim d700 w cropie, i chyba jest tylko bez kurtynki, a szkoda.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

"ISO Sensitivity and Noise levels" - ten test zupelnie zrypany, sample takie, ze nie jestem w stanie ocenic niczego..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie wiem skąd ta mania testowania na futerkowych lalkach, bo naprawdę trzeba się wtedy mocno przyjrzeć, żeby wyciągnąć jakiekolwiek wnioski. Niestety po dłuższym patrzeniu widać, że zdjęcia z 7d są wyprane z detali.

Bywalec
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Nie ma co się dziwić, w końcu wpakowano kolejne MegaPixele do tego 60D... przepraszam do 7D.
    Drugi DIGIC4 da rade i wypierze szumy kosztem szczegółów, chociaż trzeba być dobrej myśli.
    Na pewno przynajmniej 5000 "prawdziwych" fotografów na świecie się ucieszyło - kropla w morzu. Pewnie w samym Tokio jest ich więcej.
    Prędzej czy później wszyscy skończymy w pełnej klatce...

Domyślnie

nie jest tak źle z tymi obrazkami z 7D na wysokich ISO. Do ISO1600 jest naprawdę dobrze.

Strona 90 z 285 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140190 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów