Kto Tobie powiedział że pewnie celujemy w FF .Przyznaje miałem nadzieje że 7D będzie APSH ,ale nie jest . Próbowałem robić makro EOS 5D ze 100/2,8 macro i według mnie FF nie nadaje się do tych celów. Trzeba by do 5D dopiąć pierścienie żeby mieć w kadrze to co daje moja 40D (mam na myśli wyłącznie CROP). Jak wynika z informacji kolegów z forum AF 7D jest faktycznie szybki, ISO 1600 jest całkiem fajne, mogę wysterować lampę z dyfuzorem bezprzewodowo w stosunku np.4:1 i dodatkowo doświetlić fleszem wbudowanym.
Oczywiście poczekam na pierwsze oficjalne testy , ale moje 40D już jest zamówione i jeśli mój optymizm się potwierdzi to jeszcze w październiku kupię to body.Szkieł EFs wcale nie muszę przypinać ( bo nie posiadam) a z 24-105 i 100/2,8 będę szczęśliwy " i żona będzie zadowolona" ,tym bardziej że wczoraj obejrzała ze mną fotki nowego canona na optycznych i stwierdziła że
"aparat ładny ,ale obiektyw powinien mieć czerwony pasek" - zna się.
Z całym szacunkiem koledzy ,macie świetną pełną klatkę w postaci 5D mkII ,nam CROP-owcom też się coś należy i wygląda na to że dostaliśmy, a cena pewnie długo nie spadnie (5999 zł) i według mnie nie jest wygórowana w odniesieniu do konkurencji.
pozdrawiam