Strona 77 z 285 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987127177 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaljedynak Zobacz posta
    Ale dlaczego 7D to kolejny CROP?! Czyżby za dużo szkieł EF-S wyprodukowali?
    Eh ten marketing... zeby za APS-C płacić 6 tys. PLN?
    Coś nie tak.
    bo to aparat celujacy w zupelnie inny rynek niz 5D,
    jak psialem wczesniej jesli AF w servo bedzie dosc skuteczny to na wiosne bedzie w moim plecaku

zreszta rozmawiajac z ludzmi fotografujacymi sport niemal wszyscy widza go w swoich plecakach, wiec Canon wie co robi
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Bywalec
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

No i dobrze, że celuje w inną półkę, widzę, że i Wy wrażliwi jesteście na nowości, ale to dobrze - Canon będzie miał więcej kasy na rozwój FF.

Moim zdaniem 6 tys. PLN to przesada! Nic nie usprawiedliwia takiej ceny, żadne uszczelki, 2 procesory, nowa matryca itp.

Kto i z czego ma się na to przesiąść? Posiadacze xxxD i xxD pewnie celują w FF, mimo że 7D to zapewne dobra puszka (szczelna z nieszczelnymi szkłami EF-S)

Ale biznes jest biznes.

Coś już napisał
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Kto i z czego ma się na to przesiąść?
    Nie koniecznie przesiadać ale uzupełnić braki. Od 2 lat robie 1D-kami i czasami waga mi przeszkadza a 7D do reporterki i przyrody idealna.

Początki nałogu

Domyślnie

Widać po gadce, że wątek już wyhamował, heh. Ciekawe, który to Szczęśliwy (miejmy nadzieję) Nabywca przywróci mu wart(k)ość...?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Posiadacze xxxD i xxD pewnie celują w FF, mimo że 7D to zapewne dobra puszka (szczelna z nieszczelnymi szkłami EF-S)
    Jak ktoś celuje w FF, to Canon ma dla niego 5D2. A ja na ten przykład właśnie mam zamiar przesiąść się na 7D.

Chciałbyś mieć FF za 6000 zł? Ok, w takim razie powiedz, co wywaliłbyś z 5D2, żeby zejść z ceny 10000 zł, czyli o 40%?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Chciałbyś mieć FF za 6000 zł? Ok, w takim razie powiedz, co wywaliłbyś z 5D2, żeby zejść z ceny 10000 zł, czyli o 40%?
    A co takiego w nim jest, że kosztuje 10000 zł? Czytaj: czy ta cena nie jest jednak trochę z du..., księżyca?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Jak ktoś celuje w FF, to Canon ma dla niego 5D2. A ja na ten przykład właśnie mam zamiar przesiąść się na 7D.

Może ja powiem: Ja wywaliłbym niemalże wszystko, pozostawił "feature set" i oobudowę na poziomie 450D/1000D. Wystarczyłoby?
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    A co takiego w nim jest, że kosztuje 10000 zł? Czytaj: czy ta cena nie jest jednak trochę z du..., księżyca?
    Ludzie kupują, więc chyba nie. Czyli, po prostu wg Ciebie Canon powinien zejść z ceny o te 40% i wtedy by było ok? Najlepiej, żeby jeszcze przy okazji dodali 19-polowy AF i 8 kl/s. Pocieszne.

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Może ja powiem: Ja wywaliłbym niemalże wszystko, pozostawił "feature set" i oobudowę na poziomie 450D/1000D. Wystarczyłoby?
    To ja jednak poproszę 7D.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 15-09-2009 o 21:01 Powód: Automerged Doublepost
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No i dobrze, że celuje w inną półkę, widzę, że i Wy wrażliwi jesteście na nowości, ale to dobrze - Canon będzie miał więcej kasy na rozwój FF.

Moim zdaniem 6 tys. PLN to przesada! Nic nie usprawiedliwia takiej ceny, żadne uszczelki, 2 procesory, nowa matryca itp.

Kto i z czego ma się na to przesiąść? Posiadacze xxxD i xxD pewnie celują w FF, mimo że 7D to zapewne dobra puszka (szczelna z nieszczelnymi szkłami EF-S)

Ale biznes jest biznes.

widzisz, moim zdaniem ta puszka jest sporo warta (jesli servo bedzie dawalo rade), napisze wiecej, ta puszka jest dla mnie wiecej warta niz archaiczny i zacofany 5Dmk2,
    6000 zł nie dam ale jak cena spadnie ~5000 zł to kupie, bo nie napalam sie na nowosci - jak to sugerujesz - co zreszta widac w mojej stopce

masz racje, ze ceny nie usprawiedliwiają: matryca, 2 procesory ani nawet uszczelki,
    cene usprawiedliwia, nowy uklad AF, duzy wizjer + informacje na nim i szybkość fps

puszke ta kupia reporterzy zawodowcy - jako uzupelnienie i fotoreporterzy amatorzy jako pierwsze body, kupia ja tez zapewne milosnicy dzikiej przyrody i samolotów

bo innych zastosowan lepiej kupic 40D/50D bo jezeli ktos nie interesuje sie wyzej wynienionymi zagadnieniami to miedzy 50D a 7D nie zobaczy roznicy,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Bywalec
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Wymyśleć potrzebę, a potem ją zaspokoić - stara zasada udanego biznesu.

Pozostaje cieszyć się, że nowa puszka będzie miała takie wzięcie.
    Nic jednak nie usprawiedliwia 6k za 7D i 10k za 5dMKII.

Z drugiej jednak strony wyprodukowanie np. nowego 5D z 8-10MPx na FF za 6k PLN (na pewno tania w produkcji, piksele wszak "ogromne"), bez nagrywania filmów, z autofocusem z xxD byłoby tym, na co czeka nie jeden użytkownik EOS, ale byłoby to jak strzał w stope Canona...

Najważniejsze, że EOS żyje i się rozwija.

Strona 77 z 285 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987127177 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów