Strona 67 z 285 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117167 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Z czego wynika, że matryca FF jest dwa razy droższa od cropa w produkcji.
    Jakim cudem Ci to wyszło? Na samym waflu masz 2,5 raza mniej struktur FF. I jeden paproch załatwia Ci jedną. Jeden! A defektów w rzeczywistości jest więcej na powierzchni wafla. Gdy będzie ich np. 10 to w najgorszym wypadku z wafla wyjdzie 10 matryc FF i 36 matryc cropowych. To już prawie czterokrotna różnica.

A porównywanie tego do pipsztyków 1:2/3" to w ogóle nieporozumienie.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

A Wy ciągle o tych waflach ;-)

Podejrzewam, że dowolne udowadnianie wpływu wielkości matrycy na ceny produktów finalnych, ma się kompletnie nijak do polityki cenowej firmy Canon. Zupełnie nie rozumiem, po co o tym pisać, skoro nikt nie ma żadnych pewnych informacji i tylko sobie gdyba na ten tamat, a to i tak nie będzie miało nawet marginalnego efektu na zmianę polityki Canona. Wiem, że wszyscy chcieliby wiedzieć dlaczego 5dmkII jest tak drogi, dlaczego 7d nie ma FF'a itd. - możemy się temu dziwić, ale jedynym sposobem na zagłosowanie jest użycie portfela - kupujesz albo nie kupujesz i starczy. A wypisywanie non stop przy każdej premierze tych samych smutków, jest krótko mówiąc chyba jakąś chorobą.
    Niby wątek o 7D, ale w sumie żeby znaleźć jakieś konkretne informacje, trzeba się przedrzeć przez masę utyskiwania i użalania się nad taką a nie inną polityką Canon'a. Szkoda mi tych, którzy będą chcieli znaleźć jakieś konkrety, choćby pierwsze zetknięcie kolegów z tą puszką, które przygniecione są dywagacjami o jakiś waflach... Kogo to obchodzi?

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    ...
    Masz statystykę za 2008. Puszki w tym przedziale cenowym co 5D to się prawie nie liczą na rynku bo ich sprzedaż jest marna. Całość jest napędzana przez najsłabsze (i najtańsze) modele.

...
    Zwaz jednakowoż, że sprzedaz najtanszych puszek jest tak duża bo ich userzy czesto marzą ze w przyszłosci przesiądą się na 5d 1d lub d700 lub tp i dokupia taki biały obiektyw jaki widzą na relacjach z meczu w TV. Oczywiscie większośc marzen nie realizuje, ale firma produkująca jedynie tanią lustrzankę nawet gdyby była lepsza np vs canon 1000d nie osiągnęłaby tak dużej sprzedaży. Te firmy MUSZĄ produkowac topowe modele. To jest część marketingu i strategii sprzedażowej.

Coś już napisał Awatar elfi
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Ceny niezbyt zachęcające ??:
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty-cyfrow...a,1,2,206.html
    Nadzieja w tym, że są to tzw. ceny sugerowane...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Oni zawsze startowe ceny mają chore. Także ta wskazuje że chyba nie będzie źle.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elfi Zobacz posta
    Porównaj z ceną starego już (co nie znaczy przestarzałego) D300. Dalej źle?
    To pomyśl, że będzie tylko lepiej.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Oni zawsze startowe ceny mają chore. Także ta wskazuje że chyba nie będzie źle.
    Startowa cena Nikona D300s coś koło 7600zł, teraz można kupić za 6500. Gdyby tak przez analogie... 6879 -> 5879

Coś już napisał

Domyślnie

za zachodnią granicą jest o 100 pln taniej, cena cyfrowe.pl jest ok.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

http://reviews.photographyreview.com...sample-photos/

Jak na jotpega (fotoreporterka) nasycenie i definicja koloru na h-iso boskie. Pralnia jest, ale bez bandingu, wszystko pewnie zniknie już na 9-10 MPx.
    Sample z 15-85 IS @f/8 jotpeg! - na normalnych przysłonach i w raw będzie tylko lepiej.

Bythom pisze, że problemy na cropie zaczną się około 25 MPx, ja się nie znam na matematyce, ale imho 7D to może być cropowe 5D - aparat, który się nie powtórzy i dlatego mam nadzieję, że natłukli go w fabrykach w wystarczającej ilości
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 09-09-2009 o 08:54
    the silence is deafening

Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    http://reviews.photographyreview.com...sample-photos/

Jak na jotpega (fotoreporterka) nasycenie i definicja koloru na h-iso boskie. Pralnia jest, ale bez bandingu, wszystko pewnie zniknie już na 9-10 MPx.
    Sample z 15-85 IS @f/8 jotpeg! - na normalnych przysłonach i w raw będzie tylko lepiej.

Bythom pisze, że problemy na cropie zaczną się około 25 MPx, ja się nie znam na matematyce, ale imho 7D to może być cropowe 5D - aparat, który się nie powtórzy i dlatego mam nadzieję, że natłukli go w fabrykach w wystarczającej ilości
    Żeby tylko AF był tak dobry jak w D300 i... biorę

Strona 67 z 285 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117167 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów