Strona 64 z 285 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

WiruSSS
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta

Jak myślisz to 7D? Bo ja tak:

- korpus/grip - $2k
    - kit - $800
    - 100/m IS - $1050
    - Sigma 30/1.4 - $440
    - Samyang 14/2.8 - ~$350
    - minimum ze dwie 430EX II - $560
    - minimum jedna karta Sandisk 8 GB (do wideo ze 3 sztuki 16 GB) UDMA 45 MB/s - $108
    - external mic - $200
    - soft do video - według uznania

i 7D wychodzi za jedyne $5500 w USA!
    ..chyba się troszkę zagalopowałeś ...chyba nie sądzisz że muszę mieć to wszystko by 7D dorównał/zastąpił HV30

co do przeplotu mój błąd ..sam nie wiem co mam ;P .. a przecie tak często używam 30p (mam wersje ze stanów).

natomiast uważam że 7D nawet z kitowym obiektywem przebija HV30 w przypadku słabszego światła ..i nie oszukujmy się ..szumy w HV30 są tragiczne ..ja to widzę i jestem tego świadom ..ta kamera nadaje się wyłacznie do dobrze naświetlonych pomieszczeń i na zewnątrz w dzień ...ewentualnie ladnie koncerciki można nagrywać gdize jest pełno światła. nie napisałem najpoważniejszej wady ..wielgachna GO ...aby uzyskac tak fajną GO trzeba dokupić do niej Adapter ..który też nie mało kosztuje.

zapominasz takzę że chcę kupić 7D przede wszytkim do fotografowania ..więc wszystko co kupię własnie do tego modelu w celu fotografowania ...będę mógł wykorzystać również przy filmowaniu. Więc tak czy siak wychodzi taniej niż targanie ze sobą aparatu i kamery osobno wraz z ich osprzętem ;]

Mikrofon HV30 też nei zachwyca ...i należało by się wyposazyć w jaiś zewnętrzny.

Zresztą nie o koszta tutaj chodzi ... o efekt końcowy

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    http://www.reduser.net/forum/showthread.php?t=34663 - poczekajcie Koledzy jeszcze trochę...
    Jak mówią e-dzieci: Canon miażdży RED-a
    ..jakby mnie było stać na RED'a ..to bym nie pisał tutaj takich rzeczy (znacyzto nie moje slowa, chodzi mi o zamianę HV30 i 50D na 7D ).
    HV30 moje oczekiwania w zupełnosci by zaspokajal ..gdyby lepiej radził sobie w trudniejszych warunkach ..zawsze też chciałem mieć do dyspozycji fajną GO ..której to HV30 też mi nie zapewnia.
    Ostatnio edytowane przez WiruSSS ; 07-09-2009 o 18:07

Coś już napisał Awatar elfi
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

http://www.reduser.net/forum/showthread.php?t=34663 - poczekajcie Koledzy jeszcze trochę...
    Jak mówią e-dzieci: Canon miażdży RED-a
    A o co chodzi?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elfi Zobacz posta
    A o co chodzi?
    Trochę tu skrótów myślowych - przyznaję A w skrócie: chodziło mi tylko o to, że w zakresie cen zaproponowanych przez gietrzego być może pojawi się jakaś nowa propozycja kamery Canona kompatybilnej z obiektywami EF - tak przynajmniej wynika z przeczytanej tam plotki.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie 7D - hands on ;)

Tak na szybko.
    Budową zdecydowanie przypomina jedynki (albo 10D jak ktoś pamięta).
    Trzyma się znakomicie choć dla mnie zbyt wielki i masywny - pewnie wielu to uzna za zaletę.
    Przycisków jak - bez obrazy - w Nikonie .
    Wizjer robi wrażenie - jak się weżmie po nim FF-a to wcale przeskok nie jest powalający - co dotąd było normą.
    No i jedno co po prostu mnie zwaliło z nóg - tego AF-a w trybie Zone - nie da się zapomineć. To zupełnie inna bajka w prównaniu z tym co było dotąd w Canonach (poniżej jedynki - a i tu nie byłbym taki pewien - choć moje doświadczenia kończą się na mkII).
    To tyle póki co.
    Jak coś to pytajcie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak na szybko.
    Budową zdecydowanie przypomina jedynki (albo 10D jak ktoś pamięta).
    Trzyma się znakomicie choć dla mnie zbyt wielki i masywny - pewnie wielu to uzna za zaletę.
    Przycisków jak - bez obrazy - w Nikonie .
    Wizjer robi wrażenie - jak się weżmie po nim FF-a to wcale przeskok nie jest powalający - co dotąd było normą.
    No i jedno co po prostu mnie zwaliło z nóg - tego AF-a w trybie Zone - nie da się zapomineć. To zupełnie inna bajka w prównaniu z tym co było dotąd w Canonach (poniżej jedynki - a i tu nie byłbym taki pewien - choć moje doświadczenia kończą się na mkII).
    To tyle póki co.
    Jak coś to pytajcie .
    Jaki shutter lag? bardziej 1-nkowy czy ciagle w kierunku serii xxD?
    Jak pomiar, fotki testowe dobrze naswietlone(histogram)?
    Bawiles sie konfiguracja AF? Da sie go tak skonfigurowac jak pisal RG(szybkie na przelaczanie Oneshot/servo?
    Prosze cos wiecej na temat tego zone AF jak to w praktyce dziala i o co chodzi
    Ostatnio edytowane przez wain ; 07-09-2009 o 21:43

Coś już napisał Awatar elfi
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Podpinam się pod pytanie waina: rozwiń temat AF. Czy można go porównać do D300 Nikona?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dałoby się sprawdzić, czy "nowe" IS w 100L rzeczywiście jest nowe i choć trochę przydatne w makro?

PS
    Ktoś zwrócił uwagę, że matówki są niewymienne. Ale czy to rzeczywiście wada, gdy można ostrzyć w LV?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Dałoby się sprawdzić, czy "nowe" IS w 100L rzeczywiście jest nowe i choć trochę przydatne w makro?

PS
    Ktoś zwrócił uwagę, że matówki są niewymienne. Ale czy to rzeczywiście wada, gdy można ostrzyć w LV?
    No przy tak duzym i dobrym wizjerze czesc osob moglaby chciec ostrzyc manualnie...
    Ostatnio edytowane przez wain ; 07-09-2009 o 21:57

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    No przy tak duzym i dobrym wizjerze czesc osob chcialoby ostrzyc manualnie...
    no i niestety LV, choć jest super dokładne nie zawsze da się użyć. Pytanie tylko, czy te matówki rzeczywiście są niewymienne, czy tylko formalnie...
    hm...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jesli myslisz o matowce EX-s to zapewne nie jest to wada, ale matowka EX-d to jednak zupelnie inna para kaloszy. ja bym swojej juz nie oddal chociaz w cropie to to nie jest az taki problem moze, bo nie do tego rodzaju fotografii jest...
    www albo tez flickr

Strona 64 z 285 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów